Bence0316 kérdése:

Hogyan lehetek neurulógus?

Figyelt kérdés

A kérdéseim a következőek lennének:

Melyik tantárgyakra kell ráfeküdnöm a biológián és kémián kívül?

Merre kéne továbbtanulnom?

Kis ismertető a motivációmról, ha esetleg segíthet a válaszadásban:

Régóta kifejezetten érdekelnek a természettudományok, leginkább a biológia. Jelenleg 10. osztályos vagyok. Sokszor felmerült bennem a pszichológia is, majd az etológiánál (jóllehet az az állatokra vonatkozik) rájöttem, hogy a viselkedéstan igen közel áll hozzám. Később a hormonoknál ugyanezt tapasztaltam. Nem rég megismertem egy személyt, aki epilepsziás, így utánanéztem, ki foglalkozik az epilepsziával. Rátaláltam a neurulógiára. Mit ad Isten pár héttel később ez a témakör következett a tanterv szerint, ahol megtudtam, hogy szoros kapcsolatba van az idegrendszer a hormonrendszerrel, és mivel a pszichés betegségek az idegrendszerre vezethetők vissza így a pszichológiának is van köze a neurulógiához.

A válaszokat előre is köszönöm!:)

2024. jan. 13. 20:31
 1/6 A kérdező kommentje:
Ha valami egyéb fontos tudnivalót is leírnak a kedves válaszolók, a témával kapcsolatban, szívesen fogadom.
2024. jan. 13. 20:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sikeresen felvételizel az orvosi egyetemre (biosz emelet és kémia/fizika emelt), majd 6 év alatt sikeresen elvégzed. Ezután 2-5 év szakvizsga.
2024. jan. 13. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Orvosira a jelenlegi pontszámítás szerint kellhet neked a nyelvvizsga*, szóval még azokra érdemes lehet ráfeküdnöd.

*Az egyetemek oldalán ezek már fent vannak, hogy intézményi pontok mire és mennyi kapható. Ezeknek nézz utána és amit tudsz, azt gyűjtögesd. Van ahol kaphatsz verseny eredményekre, táborra

2024. jan. 13. 21:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológia+neurológia=pszichiátria

A leírásod alapján szerintem téged sokkal inkább a pszichiátria érdekel. De ha ténylegesen ráveszed majd magad az orvosira, akkor 6 év alatt sok minden változhat még. :)

Többit leírták már. Biosz+kémia/fizika, plusz angol erősen ajánlott. (Nem csak a pluszpontok miatt, de sokszor fog kelleni már az egyetem elején is ahhoz, hogy meg tudj írni egy beadandót orvosi tanulmányokból, vagy később egy szakdolgozatot, illetve a diploma kiadásához is kell)

2024. jan. 14. 04:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Hálás vagyok értük!:)
2024. jan. 14. 11:55
 6/6 anonim ***** válasza:

6 év orvosi, utána 5 év után leszel neurológus:) pszichiátria szintén 5 év. Kémia és biosz emeltek számítanak, de másból sem árt jónak lenni a pontok miatt fontos.

Egy orvostanhallgato

2024. jan. 14. 21:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!