Humán beállítottsággal jogon kívül milyen szakra érdemes menni?
Gondolkodtam a közigazgatás szervezőn, az igazságügyi igazgatáson, bár nem túl humános, de a turisztika is eszembe jutott, de mindenhol azt olvasom ezekről, hogy nem érdemes elvégezni, büfészak stb. Kicsit már el is ment a kedvem az egyetemtől emiatt.
Egyébként töriből emeltezek és már van érettségim földrajzból és angolból, illetve középfokú angol nyelvvizsgám.
Jogra szerintem kevés lennék ezért sem szeretnék jogra menni.
Ti milyen szakot ajánlanátok?
Én néderlandisztika szakot végeztem... azaz megtanultam hollandul meg a németalföldi törit, kultúrát stb...
Büfészak, mondják.
De ahogy felraktam a prfilomat profession.hu-ra hülyére cösrgettek a multik, ugynais baromira van piaca a holland tudásnak. Oké, multis irodai munka HR szektorban, de bőven meg lehet lenni vele.
Niylván egy német vagy francia tudás kevesebbet ér, egy angol meg jóformán semmit, mert az alap mindenhol.
Persze azért mentem hollandra mert orhadtul nem tudtam mit tanuljak:D Azért ha lehet, te ne ess ebbe a hibába. Nem bánom, hogy azt tanultam amit, de nyilván jobb, ha az ember kicsit.. hivatásszerűbb munkát végez.
Én germanisztika szakon végeztem. Egyetértek az előttem szólókkal, ma már lassan mindent büfészaknak minősítenek (pláne itt a gyakorin).
#3: Azóta sem tudod, hogy mi lenne számodra az,ami hivatás lehetne?
4, nemigazán:D
Oké, több tényező is van ami gátol, szóval van pár dolog ami érdekelne csak fogyatékosságból eredően fizikailag alkalmatlan vagyok rá.
De azt meg osk helyről megkaptam, hogy pl jó lennék valamiféle mentálhigiénés szakinak, coachnak vagy mediátornak, esssetleg pszichológusnak. A probléma csak az, hogy hiába lennék jó benne, nem akarok ilyen szorosan emberekkel dolgozni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!