Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy lehetnék mérnök, vagy...

Hogy lehetnék mérnök, vagy programozó, ha nem vagyok jó matekból, fizikából?

Figyelt kérdés

A suliban ezekből végig kettes voltam (kivéve alsó tagozatban matekból, akkor még 4-5). Nem készségből megy az biztos. Matekból jártam tanárhoz és akkor megértettem jobban, de nem folyamatosan jártam, csak amikor bukásra álltam, meg érettségi előtt. Szerintem ha valaki jól elmagyarázza nekem és eleget gyakorlom, akkor menne.

A pénz miatt szeretnék mérnök lenni, hát igen, vagy mérnök lehetek, vagy IT-s, ha jól akarok keresni. Megoldható lenne?

2023. dec. 27. 15:39
 1/4 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem vagy jó benne, és gondolom nem is a szíved csücske ezért, akkor szerintem engedd el inkább.
2023. dec. 27. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Más szakmák is vannak, amikből meg lehet élni..nézz szét. Ezek nélkül ez a két szak nagyon húzos.

De ha mindenképp ezt akarod, akkor különtanár és rengeteg gyakorlás. A matek gyakorlat, a folyanatokat a logikát kell megérteni, amit gyakorlassal lehet elérni. De szerintem ezt te is tudod, itt se fog senki csodamodszert irni. Szorgalom.

2023. dec. 27. 15:49
 3/4 anonim ***** válasza:
83%

Én is szar voltam matekból, mégis leraktam egy közgáz és mérnöki diplomát.

Ráadásul levelezőn, munka mellett.

Azt is tegyük hozzá,hogy levelezőn kicsit emberségesebbek a tanárok a vizsgafeladatokkal is.

Előbb csináltam a gazdaságit.Mikor felvettek, már a képzés indulása előtt 3 hónappal kerestem matektanárt és gyakoroltunk rendesen, sok alapot is újra át kellett vennünk, mert az is hiányzott.Végül, az első egyetemi matekvizsgán hármassal átmentem.

2023. dec. 27. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem érdekel az infó? Millió területe van és drasztikus különbségek is vannak ezek között. Sőt, ha nem érdekelnek a technikai dolgok, de értesz az emberekhez, akkor proginfó bsc + gazdasági bsc egyenes út manageri pozihoz IT-n belül és keresnél sok pénzt ezzel, de nem nagyon foglalkoznál mélyen technikai dolgokkal.

Ha introvertált vagy, akkor meg üzemeltetés felé nézz, pl egy szerverparkba nem igen kell beszélgetned és nagyon durván technikai dolgokkal se fogsz foglalkozni.

De ez csak két példa… még a programozáson belül is ég és föld különbségek vannak… A matek pedig csak gyakorlás kérdése, meg egyetemen nem igen lesz szükséged a gimis dolgaidra. Amik kellenek azonosságok vagy trükkök amik gimis ismeretet igényelnek, azt mind megmutatja a tanár (persze gyorsan és egyszer mondja el). De a legjobb, hogy diff egyenletek, diff számítás, valszám és integrálás egyetemi szinten mind vsak gyakorlás kérdése. Lehet neked heti 10 óra kell majd, de és ez kit érdekel? 3-4 félévig egy jó szakma miatt ennyire aki nem képes, az csak magát okolhatja majd, hogy miért nincs diplomája. Fizika, matek, villamosmérnöki képzéseken tényleg húzós a matek, de mindnehol máshol csak gyakorolni kell. Ezersze cáfolva volt az hogy létezik “nem matekos ember”. Elhanyagolható százalékban vannak ilyenek, de bsc szintre bárki képes szinte, csak hiányoznak alapok és/vagy bátorság és/vagy kitartás.

2023. dec. 29. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!