Segítene valaki hova lenne érdemes mennem?
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Hova érdemesebb mennem, továbbtanulni.
Egy közgazdasági technikumba kéttannyelvű képzésre.
Vagy általános gimnáziumi szakra egy másik iskolába.
Vagy pedagógiai asszisztens szakra.
A probléma az, hogy nem vagyok a legjobb matekból, a közgazdaságihoz.
Nyelvet angolt, németet is anyanyelvi szinten beszélek.
Úgy érzem, nagyon megbánnám ha nem nyelvre mennék tovább tanulni.
De, viszont ahogy már mondtam nem megy a matek.
Igazán megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
Szerintem a kéttannyelvű közgáz a legjobb utána az általános gimi, a harmadik opció inkább felejtős.
Én is közgázas középsuliba jártam, ugyanazt a matekot tanultuk ami a többi ágazaton tanulónak is volt, szóval ilyen szempontból ugyanolyan nehéz, mint bármelyik másik szak. Nem minden szakmai tárgy volt számolós, ami igen ott is inkább csak a 4 alapművelet kellett meg %-ot számolni. Ha mégse tetszik a közgazdasági irány tudsz felvenni aztán úgy faktokat hogy jó alapjaid legyenek más egyetemi szakra is, de én pl maradtam a gazdaságin utána is. Az meg külön jó ha idegen nyelven is tanulsz tárgyakat.
Általános gimi akkor jó, ha nincs semmilyen irány ami konkrétan érdekelne most. Ahol anno végeztem ott a "sima" gimiseknek a szakmai tárgyak helyett plusz infó volt és idegen nyelv, ami szerintem hasznos, illetve nekik tovább volt egy évvel a társadalom ismeret, volt filozófia és média ismeret is (most csak ezekre emlékszem). Szóval nekik volt pár töltelék tárgy, de lehet vkinek így tetszett meg egy bölcsész szak mondjuk.
Szia ,én most kezdtem egy (német) kéttannyelvű közgáz technikumot ,és tavaly ugyanígy voltam a
kéttan közgáz technikum/ sima gimnázium helyzettel.
Ha van kedved,nyugodtan kérdezhetsz, vagy szólj mire jutottál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!