Hazánkban elhelyezkedés szempontjából mennyire számít, hogy valaki melyik egyetemen diplomázott?
Pesti egyetemek közül ott van a fő hármas: BGE,BME,ELTE illetve a többi Friedmann Milton, METU, stb.
Ha ugyanaz a képzés, de más egyetemen, akkor a munkaerőpiacon mennyire nézik a munkáltatók, hogy valaki melyik egyetemen diplomázott?
BCE,SOTE,PPKE nem maradt ki véletlenül...
Az egyetem sugallja a tudás szintjét, ami általában a teszteken érvényre is jut.
Semennyire.
Kivéve, ha valami "kamu" képzés olyanoknak, akiket sehova se vettek fel, de van lóvé bármekkora tandíjat kifizetni.
Inkább úgy számít, hogy akik már bent vannak, szívesebben veszik fel a pályakezdők közül azokat, akik ugyanazon az egyetemen végeztek. De ha már van 2-3 év gyakorlatod, akkor a legalja helyen is végezhetsz, ha jó vagy, kapsz munkát.
… HA jó vagy. Az emberek alábecsülik az egyetemek színvonalát. Igenis van különbség egy korvós AK-s és egy Miltonos gazdmenes között. És egy ELTE proginfós vs. gábor déneses között. Ha a tudás a célod, érdemes a jobb egyetemekre menni + lelépni külföldre Erasmussal vagy mesterszakra.
Igaza van a 3-asnak. Én például a Miltonra jártam, de egy hatalmas cég HR vezetoje vagyok (jelenleg épp betegallomanyban).
De több éves gyakorlattal rendelkeztem, így engem vettek fel a sok jelentkező közül.
Ha pályakezdo lettem volna, valószínűleg nem engem választottak volna lehet.
De ha már dolgoztál a szakmaban valahol valamennyit, ez abszolút nem számít.
Például amikor én veszek fel embert, persze ranezek, hol végzett, de nem ez alapján döntünk. Azt nézzük, mennyire nyitott, mennyire érti a dolgát, mennyire tud "laza" lenni, és beleillik e a csoportba?
Csak ez számít, a többi kiderul a probaido alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!