Gazdasági egyetem mellett mit érdemes csinálni tanuláson kívül karrier szempontjából?
Amiket felsorolás lehetőleg mindet.
Szakkollegium helyett lehet diakszervezet is.
Érdemes mindenféle esetmegoldo versenyre is menni (corvinuson van szabadon választható óra is amin ilyeneket vesztek és készültek fel)
Illetve a nyelvtanulas is fontos, használd ki legalabb az ingyen nyelvtanulos feleveidet meg akkor is ha már most megvan a diplomához kellő nyelvvizsga. Vegyél fel idegen nyelvű tárgyakat is, az angolban is segit/szintén tart, és megismerheted az egyetem külföldi hallgatóit is
Ami még nem hangzott el: én igyekeznék megcsinálni pár kurzust Udemyn vagy Courserán (SQL, R, Python stb., Excel tudást feltornázni, ilyenek). Később ez is előnyt fog jelenteni, a kurzusok végén szerzett "oklevelekkel" meg ki lehet tapétázni a LinkedIn profilt, azt sokan megnézik.
#2. Nem ennyire fekete-fehér azért. Ha pl. elnyerte az illető a tanulmányai alatt a köztársasági ösztöndíjat, az akkor is nagyon jó jel, ha nulla szakmai tapasztalata van. De persze alapvetően egyetértünk, a gyakorlatból minél hamarabb, minél több van, annál jobb helyzetben találod magad.
Azért ezt cáfolom. Engem anno azért vettek fel az első munkahelyemre (nem is akárhova), mert sok jó versenyeredményem volt.
1. Vagyok. Reszidos munka és diakszervezet könnyen megfer egymás mellett egy gazdasági képzésen, tapasztalatból mondom. Szakkolis nem voltam, ott lehet hogy nagyobb a terhelés.
Erasmus meg csak 1 vagy 2 félév, akkor úgyse dolgozol és a szakkoli/diakszervezet is minimális szintre süllyed vagy teljesen szünetel.
Az egyetlen amit választanod kell hogy szakkoliban vagy diakszervezetben szeretnél lenni, de azt is csinálhatod hogy első évben diakszervezetezel és ha nem érzed elégnek, utána mész szakkoliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!