Milyen egyetemet ajánlatok annak, aki a matekot szereti?
Sziasztok!
Kihagytam egy évet középiskola után, de folyamatosan tanultam valamit, leginkább matematikát.
Az érettségim sajnos nem lett a legjobb, ezt bevallom, kár szépíteni, elszúrtam, ez van.
Viszont mindenféleképpen tovább szeretnék tanulni. Egy matek szakra nem vennének fel, mert magas a ponthatár. 280-320 körüli pontos helyre biztosan bejutnék. Ezalatt az egy év alatt képeztem magam, hogy ne hagyjam el a tanulást, és matekból nagyon sok, középszintnél nehezebb feladatokat tanultam meg. Olyanokat, amik egyetemen lennének (deriváláson át a komplex számokig az analízisen keresztül mindent is:D), és jól mennek, kifejezetten szeretem. Az érettségi eredményeim egyáltalán nem mutatják a jelenlegi tudásomat.
Van egy szimpatikus egyetem, a veszprémi Pannon, ott is megnéztem volna a matek szak ponthatárát, de sajnos nincs ott ilyen szak. Hogyha én mindenféleképpen a matekot szeretném leginkább tanulni, mit tudnátok ajánlani? Természetesen tudom, hogy nem lehet csak matekos tárgyakat tanulni egyetemen, de milyen szakok azok, amik erre hajaznak a leginkább? Veszprém vagy Budapest jöhetne szóba.
Köszönöm azoknak, akik igyekeznek érdemben segíteni!
#2 pontosan!
ELTE, BME szokott betelni, de ez változik évente, viszont Szegeden mindig van hely, a minimum ponttal is felvennének, csakk kell egy emelt matekot írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!