Közeledve a harminchoz hogy kezdhetnék egyetemet, hol ajánlatos kezdeni? (lent)
Bevallom, elgondolkodtam egy diplomán, noha még a "talán" kategóriában van. Sajnos, vagy nem sajnos, de a népszerűbb szakok érdekelnek. Az én érettségim óta teljesen megváltozott a rendszer, sokat nem tudok róla. Mit javasoltok?
Köszi
Már 30 vagy, és itt szerencsétlenkedsz ilyen "mit javasoltok?" kérdéssel? Most tulajdonképpen mit szeretnél? Miért mennél egyetemre?
Először utóbbira kellene választ találni. Ha van szak, pontszámító kalkulátorral megnézheted, hány pontod lenne. Olyan sokat azért nem változott a rendszer az akkori érettségihez képest (tudom, én is 29 vagyok).
Először is el kéne döntened, hogy mit akarsz tanulni.
Utána olvasd át a felvi.hu -n, hogy milyen érettségi kell hozzá, és ha hiányzik, vagy a korábbi ponthatárok alapján nem elég jó, akkor ismételni kell az adott vizsgát.
Aztán február 15-ig be kell nyújtani a felvételi jelentkezést és meg kell csinálni a szükséges vizsgákat (ha a régi nem elég jó).
Ha így is kevés a pont, akkor lehet, hogy nyelvvizsgát tenni is szükséges. Ezt neked kell kiszámolnod (felvi.hu -n van pontszámító kalkulátor, de rendesen le is van írva, mi mennyit ér).
Sok sikert! (Egy 31 éves egyetemista :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!