SZTE passziváltatás hogyan működik?
A kérdésem azokhoz szól akik tudják hogy pontosan hogyan kell passziváltatni az SZTE-n
Szóval most, még a vizsgaidőszak kezdete előtt eldöntöttem hogy nem szeretném folytatni a szakot, hanem szeptemberben egy másik szakot kezdenék meg. Azonban hogy tudjak diákmunkát vállalni, meg egyébként sem szeretnék kiiratkozni, a második, tehát a tavaszi félévemet passziváltatni szeretném. Az lenne a kérdésem, hogy ha most nem csinálok semmit, nem adok be kérvényt hanem a vizsgaidőszak végéig maradok aktívon úgymond, de nem jelentkezem vizsgákra, nem járok órákra stb, akkor attól még tudom a tavaszi félévemet passziváltatni? Vagy az lenne a legjobb hogy ha már most adnék be kérelmet? Illetve hogy ha passziváltatni szeretnék akkor a modulon kell kérelmet beadnom ugye? Tudom, hogy így is úgy is elveszik ez az államilag tánogatott félévem úgymond, de azért szeretnék még aktív maradni hogy legalább a diákom megmaradjon februárig.
SZTE-n sosem kellett a Neptunban semmit beállítani, se az aktív, se a passzív félévet, ha vettél fel tárgyat és nem passziváltattál, automatikusan aktív voltál. A passzív félévet pedig igen, Modulóban kell kérvényezni, ahogy a Kérdező írta. A konkrét nevére már nem emlékszem, én még 2019-ben voltam passzívon, de biztos megtalálod majd a passzív kulcsszóval.
Szerintem semmi hátrányod nem származhat abból, ha most nem sikerülnek a tárgyaid. Fizetősre áttenni nem fognak, és a kérvény beadásánál sem hiszem, hogy nézik az eredményeid. Sőt, szerintem most nem is tudsz passzívot kérvényeztetni, én úgy tudom, csak szorgalmi időszak elején lehet.
Ha nem veszel fel tárgyat, akkor "nem bejelentett passzív félév" lesz. A modulóban van hozzá kérvény. A Főmenün a beadásnál, azon belül a
"Karközi beadási hely" fülnél érheted el a "Passzív félév bejelentő / kérvényező űrlap"-ot. Csak félév elején működik, de amennyiben nem első féléves leszel adott félévben és nincs még egyhuzamban 2 passzív féléved, gyakorlatilag bármilyen kifogást elfogadnak, szerintem el sem olvassák, mert jogod van a passziváltatáshoz.
Az önköltségesre átsorolást, meg mindig két félév átlagából számolják és minden esetben nyáron történik. Ezt a tanulmányi osztály vezetője mondta, hogy év közben senkit nem sorolnak át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!