Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvosi egyetem mennyire...

Az orvosi egyetem mennyire teljesíthető egy kevésbé jó képességű tanulónak?

Figyelt kérdés

Egy vidéki orvosin nagyon nehéz teljesíteni egy 3-as szinten, ha valaki nem tanul olyan gyorsan, nem olyan jók a képességei stb?

Szorgalommal mennyi hozható be?

Elsősorban olyanok válaszát várom akiknek van ebben tapasztalatuk.

2023. okt. 25. 17:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
91%
Szorgalom, stressztűrés, időbeosztási képesség. Ezek kellenek leginkább az orvosira. Nyilván képesség is, de zseninek lenni nem kell. Nem gond, ha valaki nem volt színötös gimiben. Gond, ha ennek az az oka, hogy konkrétan lusta tanulni. Aki ugyanis lustaságból alulteljesít a gimiben is az ottani nem túl magas követelményekkel, az nem fog tudni teljesíteni az orvosin sem. Sajnos nem úgy megy, hogy "de az érdekelni fog, a gimi meg nem." Rengeteg minden van orvosin, mindenkinek akad bőven olyan, ami nem érdekli, mégis muszáj vele foglalkozni, méghozzá sokkal komolyabban, mint a gimis nem-szeretem tárgyakkal.
2023. okt. 26. 20:33
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Én Pécsre járok, nálunk úgy van ahogy az előző válaszomban írtam. A többi orvosival viszont nincs tapasztalatom, lehet valahol komolyabban veszik a számolós részeket mint itt. Nálunk amúgy első félévben nincs anat és szövet, így van idő kicsit belerázódni az egyetemi életbe (nem is értem a többi egyetem miért nem így csinálja), viszont emiatt a molsejtet első félévben nagyon tolják (én sokkal többet szenvedtem vele mint a kémiával).
2023. okt. 27. 01:08
 23/27 anonim válasza:
15%

Nálunk az első félévben már Latinul tolták az anatómiát, ott megse mukkanhattál,, csak latinul pl.

Ezt úgy képzeld el, hogy az egész előadás, kérdések, beszélgetés, gyakorlati szimulációk, mind latin nyelven voltak.

2023. okt. 27. 20:54
 24/27 anonim ***** válasza:
44%

Ha sikerül bekerülni és szorgalmas vagy akkor kis túlzással semmi problémád nem lesz. Nem kell zseninek lenni az orvosihoz, kicsit túl van misztifikálva ez a szak. Igen, rengeteg az anyag, nagyon sokat kell tanulni, az első 2-3 évben főleg, de a legfontosabb a szorgalom. Átlagos képességekkel és nagy szorgalommal sokkal többre mész itt mint kiemelkedő képességekkel de lustán. Ha meg az átlagot sem ütik meg a képességeid, fel sem fognak venni. Ne aggódj. Ha odakerülsz fogod tudni teljesíteni ha ez az álmod. Ne legyél kishitű és ne próbáld kideríteni,hogy “de pontosan mennyi az anyag naponta amit meg kell tanulni”. Nincs ilyen. Van rengeteg anyag és van szabadidőd amivel te rendelkezel. Megoldod és kialakítasz egy szisztémát majd ami számodra működni fog. Mindenki így csinálja és mindenki szisztémája kicsit más. Csak bízz magadban és tanulj szorgalmasan. És próbálj meg élni is mellette.

Egy harmadéves Szegedről

2023. nov. 11. 22:40
 25/27 anonim ***** válasza:
16%
24-es minek lett lepontozva?
2023. nov. 12. 10:35
 26/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Én nem pontoztam le senkit

2023. nov. 12. 10:52
 27/27 anonim ***** válasza:
28%

Én sajnos nem tartom valószínűnek...

Az osztályzásról annyit, hogy (bár a pontozás természetesen nem így van, de) a tudásanyag 80-90 százalékától kettes az annál jobb pedig sokszor inkább szerencse és hangulat.

2023. dec. 6. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!