Az orvosi egyetem mennyire teljesíthető egy kevésbé jó képességű tanulónak?
Egy vidéki orvosin nagyon nehéz teljesíteni egy 3-as szinten, ha valaki nem tanul olyan gyorsan, nem olyan jók a képességei stb?
Szorgalommal mennyi hozható be?
Elsősorban olyanok válaszát várom akiknek van ebben tapasztalatuk.
Nálunk az első félévben már Latinul tolták az anatómiát, ott megse mukkanhattál,, csak latinul pl.
Ezt úgy képzeld el, hogy az egész előadás, kérdések, beszélgetés, gyakorlati szimulációk, mind latin nyelven voltak.
Ha sikerül bekerülni és szorgalmas vagy akkor kis túlzással semmi problémád nem lesz. Nem kell zseninek lenni az orvosihoz, kicsit túl van misztifikálva ez a szak. Igen, rengeteg az anyag, nagyon sokat kell tanulni, az első 2-3 évben főleg, de a legfontosabb a szorgalom. Átlagos képességekkel és nagy szorgalommal sokkal többre mész itt mint kiemelkedő képességekkel de lustán. Ha meg az átlagot sem ütik meg a képességeid, fel sem fognak venni. Ne aggódj. Ha odakerülsz fogod tudni teljesíteni ha ez az álmod. Ne legyél kishitű és ne próbáld kideríteni,hogy “de pontosan mennyi az anyag naponta amit meg kell tanulni”. Nincs ilyen. Van rengeteg anyag és van szabadidőd amivel te rendelkezel. Megoldod és kialakítasz egy szisztémát majd ami számodra működni fog. Mindenki így csinálja és mindenki szisztémája kicsit más. Csak bízz magadban és tanulj szorgalmasan. És próbálj meg élni is mellette.
Egy harmadéves Szegedről
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Én nem pontoztam le senkit
Én sajnos nem tartom valószínűnek...
Az osztályzásról annyit, hogy (bár a pontozás természetesen nem így van, de) a tudásanyag 80-90 százalékától kettes az annál jobb pedig sokszor inkább szerencse és hangulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!