A Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemen MATE,(korábban SZIE) milyen a mechatronikai mérnök képzés?
Főleg tanári oldalról érdekel.Mennyire teljesíthetők a követlemények?Leadják-e a szorgalmi időszakban azt a mennyiségű (és lehetőleg minőségű) tanagyagot amiből fel lehet készülni a vizsgákra,vagy önképző szakkör az egész? És végül mennyire emberségesek?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
A férjem ott végzett ezen a szakon kb 5-6 éve. Ő szerette a szakot.
Viszonylag skat tanult, de mellette volt ideje szociális életét élni, bulizni és dolgozni.
Jófej szaktársai voltak, akik az évek során a barátai lettek. :)
Én gépészmérnöki szakon tanultam ott, leírom a tapasztalataimat, gondolom nem lehet nagy különbség.
"Mennyire teljesíthetők a követlemények?"
Teljesen. Én minden félévben négyes átlag fölött teljesítettem, és nem kellett megszakadni. A hétvégék kb. mindig szabadok voltak.
"Leadják-e a szorgalmi időszakban azt a mennyiségű (és lehetőleg minőségű) tanagyagot amiből fel lehet készülni a vizsgákra,vagy önképző szakkör az egész? "
Nem önképző szakkör, sőt átestek a ló túloldalára. A legtöbb tanár úgy elmagyaráz mindent az alapoktól ötször, mintha egy ovodás csoport lenne a hallgatóság. Ez a jobb tanulók számára mondjuk kimondottan idegesítő tud lenni.
"És végül mennyire emberségesek?"
Normális a tanári kar. Persze, ennyi emberből elkerülhetetlen hogy legyen pár tahó, de nem veszélyes a helyzet. (BME-n is tanultam később, az sokkal rosszabb ilyen szempontból) A mechatronika ráadásul jóval kisebb létszámmal szokott indulni, ott már-már családias a hangulat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!