Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az orvosi egyetem mennyire...

Az orvosi egyetem mennyire teljesíthető egy kevésbé jó képességű tanulónak?

Figyelt kérdés

Egy vidéki orvosin nagyon nehéz teljesíteni egy 3-as szinten, ha valaki nem tanul olyan gyorsan, nem olyan jók a képességei stb?

Szorgalommal mennyi hozható be?

Elsősorban olyanok válaszát várom akiknek van ebben tapasztalatuk.

2023. okt. 25. 17:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom, hogy a kevésbé jó képességű mit takar, de vannak azért olyan emberek is bőven orvosin, akik azért nem a legélesebb kések a fiókban, mégis elvégzik az egyetemet, ráadásul csúszás nélkül.

Rengeteget kell tanulni, főleg vizsgaidőszakban, de őszintén szerintem ez pont egy olyan szak, ahol szorgalommal sokkal többre lehet menni, mint mondjuk, ha okos valaki, de lusta.

2023. okt. 25. 23:51
 12/27 anonim ***** válasza:
35%
Megnézve a dokikat akik szerint a táplálékkiegészítőkben szteroidok vannak, nem lehet valami nagy szám az orvosi. 😂
2023. okt. 26. 04:13
 13/27 A kérdező kommentje:

Nem, hát mondjuk egy gimiben erős 4-es tanulót vegyünk alapul, aki nem tanul olyan gyorsan, és nem kifejezetten tehetséges. Kémiából átlagos

Tehát nem tartozik bele a nagyon okos "elitbe"

Egyébként köszönöm a válaszokat

2023. okt. 26. 06:42
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

amúgy nehéz kérdés, én értem a kérdezőt, hogy mire gondol.

Az egyetem teljesen más szint, más rendszer, és legtöbbször a korábbi teljesítmények nem garancia arra, hogy hogyan fog menni. Például orvosira mindenki úgy kerül be, hogy az egyik legjobb az osztályából (hiszen bekerült), aztán mégis van egy eloszlás orvosin, a bukdácsolókkal, a színötös terminátorokkal, meg középen a 3-4-esekkel. De ők amúgy egyformán jó képességű gimisek voltak.

Úgyhogy én elsőre nem vágnám rá, hogy úgy sem fog menni, általában nem is a tehetség számít, hanem hogy hogyan tanulsz és milyen eredménnyel. Én 0 befektetéssel voltam ötös tanuló, az egyetemen meg először majdnem meghasaltam, mert fogalmam sem volt arról, hogy tanulni kell. Az anathoz, bikihez stb. sokszor nem kellett más, mint két kerek farpofa, amin végig tudod ülni, hogy megtanuld.

A "lassabban tanul" dolgot nem egészen tudom elhelyezni, mi számít lassúnak és mi nem, de ezt lehet adaptálni. Nekem is teljesen átalakult ez a dolog, még az egyetem évei között is.

Visszatérve az egyetem más szint, és összehasonlíthatatlan a gimnáziummal, lehet hogy több az anyag, de mondjuk sokkal rugalmasabb vagy az idődet illetően.

Szerintem ha a felvételi sikerül, akkor van reális alapja annak, hogy el tudod végezni, ha elhivatott vagy.

De ha kiderül, hogy nem bírod, egyáltalán nem szégyen otthagyni.

2023. okt. 26. 07:31
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre nem lehet konkrét választ adni. Nekem volt olyan csoporttárasam akit 480 fölötti ponttal vettek fel, mégis kihullott 6 hét után, annyira kikészült a sok tanulnivalótól. Viszont van olyan ismerősöm is aki éppen hogy bekerült (konkrétan ő volt a ponthatár), mégis nagyon jól veszi az akadályokat. Nem igazán számít, hogy gimiben milyen tanuló vagy/voltál, itt újra meg kell tanulnod tanulni mert teljesen máshogy kell hozzáállni ekkora mennyiségű anyaghoz.

Szerintem mindenképp próbáld meg ha ez az álmod, különben utólag nagyon bánni fogod. Ha mégsem bírod, akkor simán tudsz váltani másik szakra.

2023. okt. 26. 10:06
 16/27 anonim ***** válasza:
85%

Ha egyáltalán sikerül a két emelt érettségin és az egyéb szerzett pontokkal annyit elérned, hogy felvegyenek az orvosira, az már elég reményt ad, hogy el tudod majd végezni. Szerintem számolj utána a reálisan lehetséges szerezhető pontszámodnak a felvi.hu alapján; s mindezt úgy tedd, hogy a kémia és a biológia emelt érettségin nagyon keveseknek sikerül 85% fölött teljesíteni.

Nekem egy rokonom egyáltalán nem a legjobb tanuló volt a középiskolában: olyan 4,5 körüli átlaga volt, de második nekifutásra sikerült bekerülnie az orvosira. Kemény volt neki az egyetem, esténként és hétvégéken is tanult, de így is néhányszor pótvizsgáznia kellett (volt, amiből kétszer is), s volt pár olyan tárgy, amiből csak kettest sikerült elérnie. Csak egy példa: az orvosin teljesen szokásos, hogy egy zárthelyi dolgozaton a maximális pontszám 70%-át el kell érni a ketteshez. De végül sikerrel elvégezte.

2023. okt. 26. 10:19
 17/27 A kérdező kommentje:

Számomra nagyon elképzelhetetlen ez a rengeteg tananyag, mert ha belegondolunk reálisan akkor egy emeltre éveket készülnek a diákok. A többség jár mellett külön biosz/kémia érettségi előkészítőkre.

Az elméleti anyag mellett a számolások mennyire durvák? Egy biofizika/orvosi kémia is 60 oldal/hét?

2023. okt. 26. 16:09
 18/27 anonim ***** válasza:
87%
Egy szaktársam fogalmazta meg jól ezt: ez a tudás vizsgára van.
2023. okt. 26. 16:47
 19/27 anonim ***** válasza:
86%

Nem biztos, hogy követendő példa vagyok, de én biofizikát mindig csak vizsgaidőszakban vettem elő, kollokviumra elég volt 4-5 nap, szigora pedig kb 1 hetet szántam és simán levizsgáztam belőle. Nálunk abból nincs számolásos vizsga, gyakorlaton néha be kell helyettesíteni pár képletbe és ennyi a bifiz számolás része.

Nekünk kémia alapjain voltak számolásos zhk, de ha emelt kémiával mész, akkor azt kisujjból kirázod, nagyon egyszerűek. Első félévben amúgy nem lesz túl sok gondod a kémiával ha az érettségire rendesen felkészültél, nagyjából ugyanazt adják le gyorsított tempóban (és kicsit kiegészítve) mint amit középiskolában.

Nem tudom neked megmondani, hogy melyik tárgyból hány oldalt kellett volna megtanulni hetente, mert én nem így osztottam be az időmet, de azt felejtsd el, hogy óráról órára mindig mindent lesz időd megtanulni 100%-ra. Az anatot folyamatos kell tanulni, mert azzal nagyon el lehet úszni, a többi tárgyat én általában tömbösítve tanultam (megvártam míg egy nagyobb anyagmennyiség összegyűlik és mindig egy tárgyra fókuszáltam a hétvégén), nekem így jobban összeáltak a dolgok mintha kis részletekben tanultam volna, de mondom, nem biztos, hogy én vagyok a követendő példa.

2023. okt. 26. 17:12
 20/27 A kérdező kommentje:

Szóval akkor a számolások teljesíthetők egy emelt kémia tudással? A fizika ezek szerint csak elmélet nagyrészt?

Tehát ha jól értem akkor csak az anyagmennyiség a latin szavak a nagy kihívás?

#19 megkérdezhetem hogy te hova jártál?

2023. okt. 26. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!