500 000ft-ért, megéri kitanulnom a hideg burkoló szakmát szerintetek?
Kidobott pénz lenne, vagy hosszabb távon jól járnék ezzel a szakmával?
Mert nem tudom mennyit keres egy szakképzett hidegburkoló, vagy segédmunkás, szóval, szerintetek megéri kitanulni 35 évese, 500 000ft-ért kitanulni a hidegburkoló szakmát?
nem lenne kidobott pénz csupán, vagy 1 év alatt akár segédmunkásként, megtérülne a fél milla?
Nekem volt egy ismerősöm, aki „tanulta” a kőművességet és a burkolóit iskolában, csak épp kb. semmit nem tanítottak neki. A vizsgákra magától készült fel, 4-5-öket kapott a vizsgarészekre. Amit tudott a gyakorlatról, azt onnan szedte össze, hogy járt dolgozni, az írásbelire velem készült fel (bár nem vagyok szakmabeli, a számításokra meg tudtam tanítani).
Szóval neki a suli arra volt jó, hogy kapott bizonyítványt, de nagyon minimális tudást szerzett onnan.
Ebből következtetve, ha elszegődsz egy szakihoz, akinél jól ki tudod tanulni a dolgokat, akkor sokkal jobban jársz tudásilag, viszont kérdés, hogy végzettség nélkül mennyire tudsz érvényesülni a tudásoddal.
Köszönöm.
És ha meglesz a végzettségem?
Ezt a képzést ingyenes indítják az önkormányzatok.
Egyébként megéri, ha külföld is szóba jöhet. Pályakezdőként a haverom nettó 600 körül kap Németországban. (Ingyenes szállás, ingyen munkába járás, internet-tv). Kb. csak kajára költ és ennyi, ami még olcsóbb is, mint idehaza.
Az ő cége jelenleg is keresi a magyarokat melóra, nyelvtudás sem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!