Nőként burkolónak elmenni?
egész nap térdelni kell
nehéz cuccokat emelgetni
nem véletlen nincsenek nő borkolok
50kg-os zsákokat kell cipelni stb.
Vannak női burkolók. Pont tegnap néztem egy riportfilmet eggyel, valamelyik oldalon volt.
De a villanyszerelő szerintem fizikailag könnyebb munka.
A kamionos csajok is tetszenek.
#6 Ez nagyon szép és jó elképzelés Tündérországban ahol kolbászból van a kerítés, de a valóságban a lőtéri kutya nem fog egy nőt alkalmazni vagy megbízni burkolói munkára.
Még ha a képzést el is végzed akkor sem fogsz utána 12-14 órákat térdelni és cipelni 50 kilós zsákokat, az pedig kizárt dolog hogy egy férfitől hatékonyabban végezd a munkádat, márpedig ebben a szektorban éppúgy mint mindenhol máshol a versenyszférában számít a teljesítmény. Szinte bármelyik férfi sokkal gyorsabban megcsinálja a rábízott feladatot mint te, mert a burkolás kemény fizikai munkának számít ami komoly erőnlétet igényel. Épp emiatt nem fogsz kelleni senkinek, mert gyakorlatilag bármelyik férfi kompetensebb tőled a szakmában, már alapból hátrányból fogsz indulni. Ez nem azért férfi szakma mert férfiakat érdekel jobban mint például a mozdonyvezetés vagy kamionozás, hanem azért férfi szakma mert egyszerűen a nők alkalmatlanok az elvégzésére.
Hát attól függ, hogy mekkora vagy és mennyire erős. Sajnos egy 45-50 kilós csajnak tényleg elég megerőltető lesz, de nem lehetetlen, másrészt ha nagyobb vagy egy átlagos nőnél vagy magasabb és/vagy edzett, akkor csomó pasinál jobban fogod tudni csinálni, különösen fiatalon, de ehhez tényleg formában kell lenned. Amúgy rengeteg olyan mesteremberrel találkozom, akik szuszognak, levegőt se kapnak, rohadtul lassúak - pedig férfiak, ugyebár. A redőnyösnél pl. segíteni kell neki lejönni a létrán, le ne guruljon onnan, aki a bojlert ellenőrzi meg a konvektorokat, ő meg alig tud felállni térdelésből, és még sorolhatnám... Erről ennyit. Nem értem itt a nagy mellényt a válaszolóknál, hogy a férfiak így meg úgy mennyivel jobbak az ilyesmiben. Elméletben azok. Gyakorlatban tapasztalataim szerint nem teljesítenek kifejezetten fényesen.
Én simán alkalmaznék nőt a burkoláshoz, és nem azért, hogy nézegessem, miközben dolgozik, hanem mert ha egyszer ezt csinálja és ehhez ért, akkor feltételezem, hogy elvégzi a munkát, amiről előtte egyeztettünk.
Hogy kinéznek-e a tanfolyamról vagy sem, azzal szerintem ne foglalkozz. Ha ezt szeretnéd csinálni, akkor csináld, ha meg csesztetnek, akkor szólj nyugodtan a tanfolyam vezetőinek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!