Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakmai vizsgával is be lehet...

Szakmai vizsgával is be lehet kerülni az egyetemre?

Figyelt kérdés

Szakmai vizsgázok tavasszal és nincsen emelt szintű érettségim. Szakirányban tervezek továbbtanulni egyetemen és az a kérdésem, hogy ebben az esetben a szakmai vizsga elegendő e emelt érettségi helyett?

A sulinál érdeklődtem már, de sehol nem tudnak segíteni.

2023. okt. 19. 11:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Ennyi információból nem lehet megmondani. Eleve már nem kell emelt, csak ha az egyetem kéri, azt meg a felvi-hu-n meg tudod nézni, hogy milyen emeltet fogad el.

Hogy a szakmai vizsga emelt-e: nem mindegy, hogy milyen. A technikumot záró szakmai vizsga lesz emelttel egyenértékű, de az 2025 májusában lesz először.

2023. okt. 19. 12:43
 2/2 A kérdező kommentje:

Ahová menni szeretnék kérnek emeltet, de eddig is kértek de volt akit emelt nélkül, szakmai vizsga alapján is felvettek. Csak nem tudom ez most is így maradt e.

Egy ismerősömnek is ilyen szakmája van mint amilyen nekem lesz és az egyetemen arra a szakra ment amire én tervezek de ő még a régi rendszerben felvételizett.

2023. okt. 19. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!