Vállalkozási mérlegképes könyvelő?
Több helyen láttam, ha vállalkozási mérlegképes könyvelői képzést szeretnék elkezdeni, akkor előnyt jelent, ha van pénzügyi-számviteli ügyintéző szakképesítésem, mert számos tananyagból felmentést kapok, és olcsóbb is lesz a képzés.
Ha már elfelejtettem szinte mindent amit tanultam a pénzügyi OKJ-n, akkor is felszámíttassam? Gondolom utólag simán összeszedhetem magam újra, amit régen tanultam a képzés mellett.

Érdemes kérni a felmentést. Ezzel a képesítéssel a 7-ből 4 modul alól kapsz felmentést, ráadásul ebből 3 olyan (VP, gazdasági ismeretek, digitális könyvelés), amiket nem is kérnek semmilyen formán számon a képesítő vizsgán és nem is épül rá semmilyen további tananyag. Egyedül a számviteli alapismeretek modul tartalmával érdemes tisztában lenned, mert arra épül a Pénzügyi számvitel modul is.
Ha az alapok nincsenek meg, és nem akarod/tudod egyedül átismételni, akkor célszerű megkérdezni a képzőintézményt, hogy van-e arra lehetőség, hogy csak a másik három modulból kapj felmentést. De pl. a Pentánál pár éve még úgy volt (nem tudom, most hogy van), hogy a számvitel alapjai modul anyagát akkor is megkaptad, ha kérted a felmentést, így át tudtad ismételni a dolgokat nagyjából.

Én a helyedben biztos, hogy kérném a felmentést. Tippeket nem nagyon tudok mondani, max. annyit, hogy ha távoktatásos formában tanulsz, az nagy önfegyelmet követel meg, és a számvitel tárgy jellegéből adódóan folyamatosan készülnöd és gyakorolnod kell.
3 modulos felmentéssel szűk másfél év volt maga a képzés, amíg a tanúsítványt megkaptam, utána meg a képesítő vizsga volt már csak hátra.
Interneten gyakorlatilag minden megtalálható ilyen-olyan formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!