Megéri elvégezni a vállalkozási mérlegképes könyvelő képzést?

Jelenleg az országban 95 mérlegképes könyvelő állás vár betöltésre.
Ami azt jelenti, hogy van rá igény, de kiemelkedőnek kell lenned benne.
Mivel sok benne a matek, így ha nem megy, vagy nem annyira, akkor nehéznek fog bizonyulni a szakma.

Hozzátenném az #1 válaszhoz, hogy ha nem így keresel rá, hanem simán "könyvelőként" (hiszen ma már nincsenek nem mérlegképes könyvelők, csak elvétve, őket ma már pénzügy-számviteli ügyintézőnek hívják- aki 2023-ban könyvelőt mond, az 100-ból 99-szer 'vállalkozási mérlegképes könyvelő'-re gondol), akkor lényegesen több találatod lesz.
Emellett fontos, hogy nem csak akkor kellhet, ha könyvelő vagy. Tanácsadó, kontroller, üzleti elemző, könyvvizsgáló, belső ellenőr, adózáshoz kapcsolódó munkakörök... A legtöbb üzleti-pénzügyi-számviteli munkakörben jó szemmel nézik, van, ahol elvárás is.
Emellett akkor is jó, ha tovább akarsz tanulni a későbbiekben. A teljesség igénye nélkül erre épül az adótanácsadó, a könyvvizsgáló, az ÁHT könyvelő... stb. képzések, tehát akkor is jó lehet, ha mással szeretnél foglalkozni.
Összességében én is ajánlom, önmagában viszont nem egy kiugró dolog, csak szerencsével tudsz a KKV-szektoron túl gondolkodni... a nagyobb cégeknél elvárás szokott lenni a diploma, és legalább 1-2 idegen nyelv magas szintű ismerete.

Szia!
Nem egyszerű, főleg ha nincs előképzetséged (persze anélkül is megy, de ahhoz nagyon oda kell tenned magad). Én pénzügyi számviteli ügyintéző végzettséggel kezdtemel napi kb 1 órát foglalkozom vele és hétvégente amennyit csak tudok mégis sokszor úgy érzem el vagyok maradva.
Az hogy mennyire lehet vele elhelyezkedni változó, a környékünkön pl nagyon nehéz kifogni egy-egy állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!