Alkotóművészet és muzikológia – muzikológia szakirányon a sikeres felvételhez, MIÉRT KELL TUDNI ÉNEKELNI?
“közepes nehézségű dallamok lapról éneklése G- és F-kulcsban
hangközök, hangzatok felismerése és éneklése (ABC-s névvel vagy szolmizálva)“
“a megadott népdalok stílusos előadása és szakszerű elemzése (stílus illetve stílusréteg, hangsor, kadencia, forma, ambitus, szótagszám, ritmusképlet, műfaji kötődés, területi jellemvonás stb.).”
Ilyenek és ehhez hasonlók vannak a felvételin.
De erre mi szükség van?
Hangsúlyoznám, hogy ez NEM előadóművészet, itt az elméletnek kéne lennie a lényegnek.
Értem, de ez se nem előadóművészet, se nem zeneszerzés… Vannak különböző énekes szakok, de még egy zeneszerzőnél is megértem, hogy ez valamennyire fontos skill.
De ennél a szaknál, a tanterv alapján nem igazán.
Nekem pl. autisztikus tüneteim vannak, de nem lettem autistaként diagnosztizálva (jártam pszichiáterhez), de az autistákra jellemző módon nem tudom a hangomat megfelelően kontrollálni, még beszednél sem.
Szóval szomorú, hogy emiatt nekem kiesik ez a szak.
...de az autistákra jellemző módon nem tudom a hangomat megfelelően kontrollálni, még beszednél sem.
Szia, énektanulás segíthet ezen. Én is autista vagyok, de szépen éneklek, miközben a beszédem egy kissé monoton.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!