A biológia emelt érettségi mennyire nehéz? Sokat kell számolni benne?
Faktválasztás előtt állok, pszichológiára szeretnék menni, amihez ugye szükséges a biosz emelt. Matekból annyira nem vagyok jó (3,4).
Így mennyire lenne nehéz egy 80-85%-os bioszt összehozni?
Egyébként szeretem magát a tantárgyat, de fakton nyilván sokkal nehezebb lenne.
A pszichológiához nem kötelező a biosz emelt.
Egyébként pedig tudtommal nem nagyon vannak számolós feladatok bioszérettségin.
Jól írja az első, pszichora nem kötelező az emelt biosz, sőt szerintem csak magaddal cseszel ki ha azt választod. Biosz emelten eddig is nagyon melós volt elérni 80% feletti eredményt és most még nehezítettek is a feladatlapon. Az igaz, hogy az egyetemen fontos lesz a biosz, de az érettségivel elsősorban az a cél, hogy minél magasabb pontszámot érj el és bekerülj az áhított szakra. Ettől függetlenül természetesen te tanulhatod emelt szinten a bioszt és előnyödre fog válni az egyetemen, de fontos ezt elkülöníteni a felvételitől. Ha van választásod (és pszichológiánál bizony van), akkor mindenképp abból a tárgyból érdemes emelt érettségit tenni, ami a legjobban megy, mert úgy lesz a legnagyobb esélyed bekerülni.
Nem azt mondom, hogy emelt biosszal nem lehet bekerülni pszichora, de én a helyedben tuti nem szivatnám meg magam ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!