Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A jogi egyetemhez elég ha...

A jogi egyetemhez elég ha kitartó az ember?

Figyelt kérdés
Nem könnyen tanulok, de kitartó vagyok.

2023. szept. 20. 22:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ melyikre

Egy vidékit sokkal könnyebb elvégezni, mint egy ELTE-t/Pázmányt

2023. szept. 20. 22:03
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szorgalommal elég sok pótolható, de ha nincs hozzá elég gógyid, akkor nehéz dolgod lesz. Nem úgy működik, hogy ha meg tudtad tanulni a törvényt szó szerint, mint egy verset, akkor rendben leszel. Az ELTE-n például elég sokszor jogesetek útján kérik számon az anyagot, fel kell tudnod ismerni, hogy mit tanultál.
2023. szept. 20. 22:19
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Azért az sem árt hozzá, ha értelmes az illető.
2023. szept. 20. 22:40
 4/17 Justinianus ***** válasza:
89%
Jól van Okoska, deriváljál csak. :)
2023. szept. 21. 19:49
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

4: Mese.

Kérdező: Aki nem érti meg, nem látja át a jogot, az olyan sokra nem fogja vinni. Ehhez kevés az, hogy megtanultam, de nem értem. Ha nem érted, meg sem tanultad. És az egyetem a valóságos problémákhoz képest egy basic, egyben aznapi tudást ad.

2023. szept. 22. 01:26
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tanulási nehézségem van, nagyon lassan tanulok, nehezen koncentrálok, de szorgalommal kompenzálom ezt, és ha a jóisten is úgy akarja, idén ősszel végzek (a záróvizsgákat két blokkban vettem fel, kettőt tavasszal amik ötösök is lettek, és kettőt most őszre, hogy legyen elég időm felkészülni mindre). Szerintem simán megcsinálhatod jó időbeosztással és folyamatos készüléssel. Az elején valszeg beszharsz majd az anyagmennyiségtől, de szépen fokozatosan hozzászoksz és magad is meg fogsz lepődni hogy mire vagy képes ;)
2023. szept. 22. 12:13
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
#7 melyik egyetemre jársz?
2023. szept. 22. 12:24
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Pázmány
2023. szept. 22. 14:35
 9/17 anonim ***** válasza:
77%

Első kommenten nagyon jót mosolyogtam :))

Jogi egyetemek arról híresek, hogy apu / anyu kit ismer. Szorgalommal bármit el lehet végezni, hisz arról szól, hogy vissza tudod-e mondani azt a töménytelen tananyagot, amiről szó van.

Ahol van gyakorlat ott tud max elhasalni, ha valakinek csak szorgalma van, de affinitása kevés.

A kitartó vagyok, az remélem egy ilyen 8-12 óra tanulást jelent napi szinten a te szótárad szerint, mert kb. annyit kell nyomni, de lehet keveset mondtam.

Nincs olyan, hogy "vidékit" könnyebb elvégezni, az SZTE is nagyon nívós. Viszont, ha van kis protekciód, hátszeled, akkor nagyon sokat tud dobni rajta, és ez a szak tipikusan az.

Celeb világba hány embernek van jogi (doktorija), akik 2 összetett mondatot se képesek elmondani, szerinted azoknak szorgalomból sikerült? :))

Ne hallgass senkire, ha van kedved és kellő szorgalmad, akkor vágj bele.

2023. szept. 23. 13:11
 10/17 anonim ***** válasza:
4%

Igenis van különbség egy SZTE és egy ELTE között. Az utóbbit a legnehezebb elvégezni, ez nem kérdés.

A kapcsolatok valóban számítanak, de az egyetemet valahogy mindenkinek el kell végezni, nem hallottam még olyanról hogy valaki a két szém szeméért kapott jogi diplomát. Állást esetleg, de az már más kérdés.

2023. szept. 23. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!