Visszahozza még vajon a kormány a nyelvvizsgát a diplomához?

Figyelt kérdés

Következő félévben passzívra szeretnék mennék.

Van német és angol középfokú nyelvvizsgám.

A diplomához szakmai angol kell, amit szeretnék megcsinálni majd de a diploma után. Viszont kicsit tartok tőle, hogy mire odakerül a sor, hogy diplomázzak megint visszahozzák a szakmai nyelvvizsgát és jelenleg nem fér bele az időmbe, hogy készüljek rá.

Tudom nem tudja előre senki de érdekelnének a vélemények ezzel kapcsolatban.

2023. szept. 13. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A nyelvvizsga-követelményt az intézmény határozza meg. Most akkor kell a diplomádhoz vagy diploma után akarod?
2023. szept. 13. 21:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a diplomához szakmai angol kell, akkor hogy fogod megcsinálni utána? Az egyetemek és nem a kormány dönti el ezentúl a követelményeket.
2023. szept. 13. 21:16
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 jelenleg nem kell

Tavaly törölték el.

Előtte kellett most jelenleg nem kell

(majd megszeretném csinálni, de jelenleg amíg a diplomám meglesz nem fér bele) ezért örülnék, ha nem hoznák vissza és nem kéne rajta aggódnom, de szeretném megcsinálni de majd csak miután végeztem az egyetemmel

#2 Jelenleg nem kell a diplomához

Én majd utána szeretném megcsinálni saját magamnak, "önszorgalomból"

Nem fér bele az időmbe az államvizsgáig

Csak nem tudom h mikor gondolja meg magát az iskola, Szeretnék passziváltatni 1 félévet csak remélem, hogy addig nem hozzák vissza, hogy csak szakmai nyelvvizsgával adják ki

2023. szept. 13. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
Hány féléved van hátra? Nem fél évvel előtte fogják megnövelni a követelményeket.
2023. szept. 13. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:
milyen szakon vagy?
2023. szept. 13. 21:56
 6/10 A kérdező kommentje:
a következő félévben csinálnám az államvizsgát de azt szeretném passziváltatni így 1 év múlva csinálnám a vizsgát......
2023. szept. 13. 23:03
 7/10 anonim ***** válasza:
20%
Hogy irodalmazol a szakdogához, ha egy B2 is gondot okoz? Komolyan agyam eldobom milyen emberek diplomáznak le.
2023. szept. 14. 05:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
#7: Irodalmazáshoz passzív tudás elég, a nyelvvizsgán viszont aktív tudás is kell.
2023. szept. 14. 08:08
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg nem értem, ha már van középfokú nyelvvizsgád, mi okoz gondot. A szakmaihoz csak egy kis szókincs kell, 1 hét alatt megtanulod. Nekem van spanyolból gazdasági középfokú nyelvvizsgám, nem sok különbség volt az általános vizsgához képest. Az írásbeli volt keményebb, de azt mondod, hogy a passzív nyelvtudás megvan.

Amúgy meg ha nem kell az egyetemhez a nyelvvizsga, teljesen felesleges diploma után megcsinálni. A nyelvvizsga nem igazán a munkaerőpiaci követelményekre készít fel. A mi tankönyvünkben pl. volt mindenféle témakör, a pénzügytől elkezdve az INCOTERM-ig. Én pénzügyön dolgozom, és a tankönyvi szókincs semmire nem volt elég, azt a munkahelyen szedtem fel. Az eleje elég húzós volt, de az összes többi tananyagot viszont egyáltalán nem használom.

2023. szept. 14. 08:15
 10/10 A kérdező kommentje:

#7 Szerintem neked kellene az értőolvasást gyakorolni, ugyanis leírtam, hogy VAN középfokú azaz B2-es nyelvvizsgám nem is 1, hanem 2 nyelvből. Te hogy diplomáztál le?!

#8 Az meg a másik!

#9 Nem tegnap csináltam a nyelvvizsgát, használom az angolt, de az túlzás hogy csak néhány szakmai angol kifejezést megtanulok aztán jöhet a szakmai angol vizsga. Csak elő kellene vennem, a nyelvtant is stb stb, amire nekem a következő félévben nem lenne kapacitásom. Családi okok miatt, épp ezért mennék passzív félévre nagy valószínűséggel, amikor is nem fog beleférni valószínűleg az életembe, hogy ezzel foglalkozzak...

Nem mindenkinek annyira egyszerű az élete, hogy a tanuláson kívül semmi másra nem kell koncentrálnia de ebbe nem mennék bele, azzal meg nem értek egyet, hogy teljesen felesleges megcsinálni diploma után.

2023. szept. 14. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!