A sikertelen záróvizsgázóknak miért nem adják ki a diplomájukat? Miért csak a nyelvvizsga amnesztiával törődnek?
Igazságtalannak tartom.
Főleg, ha a sikertelen záróvizsgázó rendelkezik nyelvvizsgával.
Az online záróvizsgára is lehet felhozni indokot: az interkapcsolat minősége. Mennyinek lett sikertelen: az elment áram miatt vagy a nem megfelelő technikai eszköz miatt vagy egy technikai incidens miatt (lefagy a gép) vagy környezeti tényezők miatt.
Most ő rájuk senki se gondol?
Mert nyelvvizsga lehetőség többször van 1 évben, míg záróvizsga általában 2x.
Szerintem a sikertelen záróvizsgát tett, de nyelvvizsgával rendelkező hallgatók is megérdemelnék a könnyítést. Szóval a rendelet visszafele is érvényes a gondolkodásom szerint.
Mit gondoltok erről?
Nem, aki diplomát akar, az tanuljon és csinálja meg a záróvizsgát. Azért döntő többségében nem azoknak nem sikerül, akiknél pont elment az áram, hanem azoknak, akik nem tanultak rá eleget. A szak elvégzéséhez pedig szorosabban tartozik hozzá a záróvizsga, mint a nyelvvizsga, szóval nem igazságtalan. Amúgy ha ezt bevezetnék, akkor azzal az egész vizsga értelmét vesztené, hiszen minek tanulni rá, ha úgyis mindenki megkapja a diplomáját ettől függetlenül is.
Mondjuk a nyelvvizsgáról is azt gondolom, hogy manapság már elég alap, hogy egy diplomás ember tudjon legalább ilyen szinten egy idegen nyelvet, de ennek a követelménynek az ideiglenes eltörlését még elfogadhatóbbnak tartom.
Azért érdekel, mert mind2 szituáció abszolutóriummal jár. Egyikhez se jár diploma, de az összes kredit megvan (végbizi). Csak 2 különböző indok miatt. A nyelvvizsga hiánya miatt nem évül el az oklevél, de az államvizsga miatt számtalan embernek (KSH adatok) bennragadt a diplomája, nem mentek el újra próbálkozni, érthető, mivel dolgoznak..
A nyelvvizsga megszerzésére annyi időpont van, míg az államvizsgáról már ez nem mondható el, ezért kérdeztem, mert nem értem, hogy miért a nyelvvizsgára jár a könnyítés... Mai napig nem értem.
Főleg, hogy most online záróvizsgák vannak, ez újdonság, de a nyelvvizsga meg eddig is volt online (iTolc) .... Elolvastam a cikkeket, az okokat, de őszintén hülyeségnek tartom. Pl. tavaly azért buktatták a népet nyelvvizsgákon, mert amnesztia volt. A korábbi 100 fő helyett 10-20 ment.. ez lett a következménye. Mások fizettek meg ezért (engem is érintett, nagyon szidtam az amnesztiát akkor, ha tudtam volna, hogy ez lesz nem jelentkezek egy olyan vizsgára, ahol egyértelmű az eredmény, majd 70000 Ft-tal megkárosítottak és smucig vagyok..), most nagyobb a követelmény a nyelvvizsgákon emiatt. Ami régen elsőre megvolt, most másodszorra van meg épp a határon.. Ha a sikertelen államvizsgázóknak adták volna ki, nem lett volna ez a szituáció. Mondjuk kevesebb embert is érintett volna.. Tehát én az érem másik oldalán voltam tavaly. A nyelvvizsgázókkal kitoltak és most is ugyanaz a helyzet, hogy már megint a nyelvvizsgaközpontok befognak durvulni az amnesztia után. Nem hiába, hogy úgy ellenzik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!