Egyetemen nálatok is kell ahhoz nyelvvizsga, hogy az idegen nyelvű tárgyakat felvehessétek?
Figyelt kérdés
Két idegen nyelvű tárgy követelmény a záróvizsgához.
Nálatok ezeket milyen kritériumhoz kötik?
2021. máj. 26. 11:40
1/5 anonim válasza:
Ez melyik egyetem ha szabad kérdezni?
2/5 anonim válasza:
Jól értem, hogy azt mondod, nyelvvizsga kell ahhoz, hogy két idegen nyelvű tárgyat felvehess hogy záróvizsgázz? Kell lennie leírásnak az egyetem honlapján a záróvizsga-követelményekről, záróvizsga szabályzatról, az a mérvadó.
3/5 anonim válasza:
Ez nálunk nem nyelvvizsga követelmény, hanem fel kellett venni vagy az angolt vagy a németet kötelezően választható tárgyként, két félévben. Régebben nyelvvizsgával kiváltható volt, de utána áttértek szakmai nyelvre, így már valamelyiket teljesíteni kell.
4/5 anonim válasza:
Idegen nyelven szeretnél egyetemi tárgyakat hallgatni, de számodra problémát jelent, hogy legyen a nyelvből egy nyelvvizsgád??? Ezt most csak én nem értem???
5/5 anonim válasza:
Óbudai Egyetemen nálunk feltétel a diplomához, hogy két idegen nyelvű szakmai tárgyat teljesítsünk, ahhoz pedig feltétel a B2 szakmai nyelvvizsga, vagy a C1 nyelvvizsga, vagy a szintfelmérő teljesítése, vagy pedig az egyetemi nyelvi kurzusok teljesítése. Ja igen.
Szerintem ez fer.
Szakdolgozatnál, de már sokkal hamarabb, sokszor egy random házihoz is jól jön az angol nyelvismeret.
Én angolból tettem az egyetemen szintfelmérőt (nyelvvizsgát már lassan 6 éve), C1 szinten sajnos nem vagyok, B2 szakmait meg szökőévente szerveznek.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!