Van értelme 30 évesen felsőoktatásba mennem, vagy már ne gondolkodjak ilyenen?
Figyelt kérdés
Mikor elvégeztem a középiskolát, nem akartam továbbtanulni. Egyrészt más terveim voltak, majd dolgozni kezdtem, illetve nem volt semmi, amit szívesen választottam volna. Jó képességű diák voltam, a tanáraim nem értették, miért nem mentem tovább. Egyébként szakmát azt szereztem művészeti pályán, de ezt nem akartam folytatni.
Azóta egyre jobban érdekel a pszichológia, kicsit már megszállottságszerűen (de már sok éve tart). Rengeteget olvasok a témában, az agyam folyton ilyeneken jár. Ha most lennék fiatal, biztos, hogy ilyen szakirányt pályáznék meg.
Na de van értelme 30 évesen? Egyáltalán lehetséges-e bárhol a pszichológiai alapképzés úgy, hogy napi 8 órában dolgozok?
2023. szept. 12. 08:29
11/14 anonim válasza:
8-as válaszát kiegészítve: Igen, a pszichológusképzés elég sokáig tart, minimum 5 év (alap+mester) mire pszichológusi végzettséget kapsz, ezzel már dolgozhatsz a területen, de még elég korlátozottak a lehetőségek, nagyon sok esetben szükség van még szakképzésekre vagy módszerspecifikus képzésekre, ezek még éveket jelenthetnek, van, ami 2 év, van, ami 4 év. A pszichiátereknek ugye a szakorvosképzés van, amikor az általános orvosi után pszichiátriára szakosodnak, illetve pszichológusok esetében ha valaki klinikai szakpszichológus akar lenni, az még a mesterszak után 4 év, tehát összesen 9, ha meg pszichoterapeuta akar lenni az ember, még több.
12/14 anonim válasza:
Én ismerek olyat, aki 50 évesen kezdte a pszichológiát levelezőn, de valószínűleg ő már nem ebben fog dolgozni.
13/14 anonim válasza:
Én pszichológiát hallgatok, és nem egy szaktársam 30+os. Egyáltalán nem vagy lekésve semmiről, sok sikert hozzá, ha belekezdesz! :)
14/14 anonim válasza:
A pszichológia levelezőn sokan vannak ennyi idősek. Budapesten nagyon nehez bekerülni, de pl van a Pázmánynak esztergomi kara, vagy Debrecen, Pécs. Szegeden is ban, de ott 2024-től kötelező az emelt biológia érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!