Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy lehet jó szakdogát írni?

Hogy lehet jó szakdogát írni?

Figyelt kérdés

Kezdjek hozzá időben, az egyértelmű, válasszak jó témát amiről van sok infó gondolom ez alap. De mégis hogy lehet ennek nekikezdeni?

A neten láttam már elkészült szakdoghákat, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Önálló munka tudom, de mégis kitől lehet segítséget kérni?vagy utána nézni hogy kezdjek neki?

Csoport társakat hagyjuk, mert egy egyszerű eldöntendő kérdésre sem hajlandóak válaszolni...

Van konzulens tudom, de úgy mégsem kezdhetem hogy azt se tudom hogy kellene elkezdeni...

2023. szept. 5. 17:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Összeszedsz sok szakirodalmar a témából (lehetőleg tudományos) majd ezeket betáplálod a ChatGPT 4.5-ös verziójának ami képes nagymennyiségű szövegből kiszedni a lényeget és újat generálni, majd legeneráltatod a fejezeteket.

Szívesen.

2023. szept. 5. 17:34
 2/14 A kérdező kommentje:

Ebben mi szívesen?

És szerinted a plágiummal mi lesz?!

2023. szept. 5. 17:37
 3/14 anonim ***** válasza:
2%

"És szerinted a plágiummal mi lesz?!"

Milyen plágiummal? Teljesen más szavakkal írja meg az AI, mint anit betáplálsz neki, az irodalomjegyzékbe pedig beírod a forrásokat.

2023. szept. 5. 17:41
 4/14 A kérdező kommentje:
és mit írok forrásnak? AI ?
2023. szept. 5. 18:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Jól gondolja a kérdező. Chatgptvel óvatosan. Lehet használni, de nehogy szó szerint vele írasd meg a szakdolgozatot. Már AI felismerőket is ráküldenek a kész szakdolgozatokra, ami felismeri a generált szöveget. Vannak olyan szoftverek, amik megpróbálják úgy átvariálni a szöveget, hogy ne bukjon el az AI teszten. Ezekben se bízz! A teszter is fejlődik folyamatosan. Nincs kizárva, hogy beadás után 3 évvel is újratesztelik a dolgozatot.

Ha már AI... érdemes a Bing szoftverére is ránézni, mert az a forrásokat megadja. De inkább csak egy fejlett google keresőként tekints ezekre. Az érdemi munkát te végezd.

2023. szept. 5. 18:19
 6/14 A kérdező kommentje:
És az AI-n kívül hogy érdemes elkezdeni? megírni?
2023. szept. 5. 18:22
 7/14 anonim ***** válasza:
Keress egy szimpatikus tanárt, és mondd neki hogy írnád nála a szakdogádat, vállal-e. Aztán segít onnan a többiben.
2023. szept. 6. 00:57
 8/14 A kérdező kommentje:

Szerintem biztos, hogy nem kezdik el magyarázni hogyan állj neki....

Segít amikor már valami megvan írva, de nem úgy h hogy kell elkezdeni.

Valakinem már alapból úgy kell menni, hogy viszek egy konkrét leírást ami addig elkészült.

2023. szept. 6. 07:28
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem volt szakdolgozatírásra felkészítő órád? Ha nem, akkor a konzulenseddel beszéld át, hogy hogyan állj neki. Először célszerű egy tartalomjegyzéket csinálni, hogy miket akarsz beleírni, forrásokat gyűjteni, stb.
2023. szept. 6. 17:22
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha szerinted biztos hogy nem segít hogy hogy kell elkezdeni, akkor biztos úgy van. Én meg álmodtam hogy velem így történt.
2023. szept. 6. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!