Vidékről kell feljárnom a suliba "esti levelezős" diákigazolvánnyal. Amivel nem lehet bérletet venni (vármegyéset sem). Budapesten többször is át kell szálljak (1 villamos, 2 busz + fél km séta). Ti hogy csinálnátok ?
Nem szoktam sokat Bp-n közlekedni, de szerintem nagyon drágák ezek a vonaljegyek/menetjegyek, hogyha felszállunk egy tömegközlekedési járműre.
Hogyan lehet a legolcsóbban kijönni belőle ?
Most ne azt írjátok, hogy ne vegyek jegyet :D
Aki jártasabb a Budapesti közlekedésben, az kérem ossza meg velem a tanácsait, hogy milyen kedvezményes utazási lehetőségek vannak!
Ezzel az esti levelezős diákigazolvánnyal csak 50%os kedvezményes jeggyel tudok feljutni Bp.-re, tehát bérletet nem tudok venni.
Ez ugye eleve nem túl jó a jelenlegi anyagi helyzetemnek sajnos.
(Az előbb fejeztem be egy esti sulit, ott viszont kaptam rendes diákigazolványt.
Itt nem tudom, hogy miért nem, de elmondták, hogy náluk ez a helyzet.)
De Pesten milyen lehetőségek vannak, hogy a lehető legtöbbet spóroljak a jegyeken ?
Heti 3 napos a képzésem.
Nagyon szépen megköszönném, ha valaki tudna némi tippet adni számomra!
Ezzel az esti levelezős diákigazolvánnyal
Na most melyik? Mert estivel lehet, levelezővel nem.
Ahogy számolom, sima felnőtt bérlettel jönnél ki a legjobban, az 9500 ft.
Menetjegy 450 forint lesz, tehát napi 6 jegy=2700 forint, az egy héten 8100, tehát egy hónapban több mint 30 ezer forint.
Egyébként, bár nem kizárt, de nekem az az 1 villamos 2 busz, és még úgy is 500m séta is sántít egy kicsit. Persze, vannak ilyen helyek, de egy sulinak az ritka.
Hova érkezik be a vonatod/buszod, és pontosan mi a suli neve/címe ahova el kell jutnod?
Minden nap mész (átlag havi 22,5), vagy csak hetente négyszer? (Átlag havi 18).
Számold ki, mennyibe kerül ez jeggyel, vagy bérlettel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!