Van itt olyan, aki többször is újraírta bizonyos tantárgyból az emelt érettségit? Nagyon ciki, ha még másodjára sem jött össze a felvételim?
Nekem volt egy gimis osztálytársam, aki 5 éven át írta újra és újra a biológia és a kémia érettségit (amíg lehetett, addig őszit is), így kb 7-8 alkalommal próbálta meg összesen.
Így felvették orvosira. Ironikus módon ezt csak azért tudom, mert phd-n kell tanítanom egy gyakorlatot és ő volt az egyik "hallgatóm". Kínos volt.
Úgy vagyok bele, hogy 3 sikertelen érettségi után felesleges próbálkozni, mert akkor már az egyetem se fog menni.
De most ne ess kétségbe, tanulj, nézd meg min kell még javítani, esetleg magántanár.
Hát én sem dicsekszek a családban.
2 emelt kell a felvételihez.
2017-ban októberben írtam a bioszt. OKJ-n tanultam 2 hét készülés alatt 66%-os eredményt értem el.
2018 májusában lett egy 76%-os bioszom, a kémián rosszul lettem ki kellett jönnöm. Olyan pánik jött rám, hogy majdnem bevágódtam a pad alá 😶 így mivel nem volt meg a 2 emelt visszavontam a jelentkezésem
2019 májusban újra mérkőztek. 80%biosz 66% kémia... De sajnos 2 ponttal lemaradtam
2020: holnap után vár a vizsga :)
A családom lenéz. A szüleim vállnak és a majom húgom és apám a bukásomnak drukkol. Tök jó érzés. Idén én másik megyébe megyek vizsgázni. Hazudtam hogy hol lakom, csakhogy ne kelljen megint ugyan abban az iskolában viszagáznom.
Volt egy, ismerősöm aki 4 évig próbálkozott az állatorvosival. És felvették és megy neki. Az hogy az érettségi nem sikerül, nem garancia arra, hogy nem vagy az egyetemre való. Bár nem tudom mi a vizsgatárgyad, de lehet jót tenne ha te is máshova jelentkeznél vizsgázni. Ne hagyd, hogy hogy mások véleménye elnyomjon.
Én pl évvesztes vagyok, iskolát váltottam azért visszafogtak, szakmát tanultam, és 22 vagyok. Néha egy vénasszonynak érzem magam hogy csak most kezdem majd az egyetemet, akkor már 23 leszek🙈
Nahát, köszönöm szépen, hogy leírtad a történeted. Sajnos én is év vesztes vagyok; mivel májusban születtem ezért úgy döntöttek a szüleim, hogy betegeskedés miatt még egy évet maradjak... tavaly egy ponttal maradtam le egyetemről, idén más szakot céloztam meg, de úgy látszik a matek(emelt) három pont híján bukta, angolon (emelt) pedig úgy elhasaltam, hogy a végén már otthagytam a vizsgát. Így buktam az egyetemi felvételit is, megint. Ha minden igaz a pótfelvételin jelentkezek egy foszkra ( diák munka mellett csak ki tudom fizetni a féléves költséget), s októberben, meg májusban elmegyek egy-egy emeltre... Én jelenleg nagyon tanácstalan vagyok, mit kellene tennem és hogy. Neked mi ad még motivációt ? Így érettségire készülés közben dolgozol ?
Ha jövőre sikerül akkor 21 évesen tudnék egyetemre menni (olyanra, amit szeretnék is). Majd a sors eldönti. :(
Tavaly dolgoztam idén nem.
Az volt a legnehezebb amikor kiderült hogy máshova felvettek, én meg nem akartam oda menni. Akkor kezdődött hogy mindenki hülyének nézett. Volt olyan hogy az egyik rokonnal összefutottunk, és kérdezte tanulok e még, mondtam hogy nem mert már megvan az OKJ, erre megkérdezte hogy dolgozok e mondtam nem. Úgy elszégyeltem magam, egy suttyónak éreztem magam. Ahol voltam melózni ott több műszak volt, és májusra már olyan hulla voltam, hogy kb. Annyiból állt a készülés hogy elolvastam a könyvem. Most még hiába volt időm, sajnos inkább lazultam, és most az utolsó napokon készülök megint.
Az a baj hogy ha az ember otthon van, kiszalad a kezéből az idő, olyan mintha egy marok homokot akarna megtartani. A hetek csak úgy repülnek. Néha szomorú vagyok, hogy így elcsúsztam korosztályomtól, néha full depó vagyok hogy egy öregasszony leszek mire egyetemre bekerülök néha pedig megbékélek. Sokat nézem az egyetem honlapját, meg voltam ilyen táborban, így az emlékek is tartják bennem a kis lángot. Meg van pár motiváló ember, aki persze nem családtag :D az a baj, hogy tényleg begubózik az ember. És ez rossz. Én is észrevettem magamon, hogy már menekülök az emberek elől. Pedig azért egy elég nehéz karra próbálok bekerülni, nem elég a minimum ponthatárt elérni. Nem 280 kell hanem 430. És ha könnyű lenne akkor mindenkinek sikerülne. De nem mindenkinek sikerül, csak néhány embernek és én azok között az emberek között akarok lenni. Azért az emelt angol emelt matek eléggé húzós. Megvígasztallak, nekem sem a nyelvek nem fekszenek, sem a matek :D akkor se mennék emelt matekra ha zsarolnának.
Kötelező amúgy ez a kombináció, vagy van még más lehetőség is?
Én idén a bizonyítás vágyam miatt szúrtam el a felvételimet. Pont azt a két tantárgyat választottam, ami a legkevésbé ment nekem mindig is. Gimiben egész napos tanulásokkal hármast négyest tudtam csak összekaparni matek fakultáción. Most is tele van írva hat spirál füzet, több mint száz érettségi feladatot is megcsináltam.. és kb. 5% az esély, hogy sikerült az 52 pont... Az angolra hetedikén már úgy mentem, mint aki az akasztásra vár. Anya mondta nekem, hogy ne menjek be, de én már csak azért is.. Hát lehet nem kellett volna, a harmadik magnóhoz egy szót nem tudtam írni, azután jött a levél. Ott már annyira bepánikoltam, folyton az járt a fejemben, hogy a matek sem lesz meg és még ezt is totálisan elszúrtam, hogy folyamatosan a folyosóra járkáltam, pont leghátul ültem, szerencsére senki nem látta, hogy sírok... akkor már nem bírtam tovább. Leadtam, annyira rossz érzés volt, mert csak olyanok voltak bent, akik a kisújukból kirázzák az egészet.. Hát mit mondjak, idén a pénzügy számvitelt céloztam meg, az is 400 felett van.. Sokan mondták ne ezt válasszam, már én is bánom, mondjuk egy emelt magyart sokkal egyszerűbben kitudtam volna rázni magamból ( tanulás nélkül mindig ötös voltam :(. ), de ugye a gazdágira a matek a minden... Hát megint elszúrtam. A családom biztos nem fogja megtudni (közeli rokonok), hogy megint nem sikerült. Mostmár semmit nem mondok senkinek, bármilyen vizsgám is lesz a jövőben. Csak a szüleim és mamám fogja tudni..
Egyébként azzal egyet kell érteném, mikor van 6 hónapja az embernek (nekem annyi volt) felkészülni, akkor úgy veszi; áh tuti sikerül csomó időm van... hát pont a gondolkodásmód a ludas ilyenkor. Én is kb az utolsó három hónapban tanultam keményen. De hát meg is lett az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!