Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van értelme huszonévesen...

Van értelme huszonévesen belevágni egy 4 éves egyetemi szakba?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék tanulni, de “túl későnek” érzem, hogy 28 évesen fogok végezni. Egyébként van már egy szakmám és egy diplomám, amelyben jelenleg is dolgozom, de amire most mennék az jobban érdekelne.

2023. aug. 21. 10:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy késő, van olyan ismerősöm aki 30 fölött kezdte az orvosit (6+ 3-6 év, szakosodástól függően).

Ráadásul most a gyógytornászokat nagyon keresik, szóval szerintem jól fogsz járni vele, sok sikert!:)

2023. aug. 21. 12:32
 12/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kedves válaszokat!
2023. aug. 21. 12:44
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
46 évesen most kezdek új szakot. 19 évem van a nyugdíjig, bőven dolgozhatok még.
2023. aug. 21. 12:55
 14/23 A kérdező kommentje:
Annyira szimpatikus nekem ez a nyitott felfogás. Köszönöm a válaszokat! Nem tartotok attól, hogy pl. a vizsgaidőszak rengeteg lemondással jár? (akár programok terén, vagy családdal együtt töltött idő, ünnepek, stb). Én attól tartok, hogy teljesen fel fog emészteni a tanulás. (Lehet azért gondolom ezt, mert 4 évig tanultam olyat, ami nem érdekelt cseppet sem…)
2023. aug. 21. 13:12
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá kapacitásod és kellő kitartásod természetesen! Valaki 50 évesn kezd el egyetemre járni! És természetesen azzal sincs semmi baj!
2023. aug. 21. 14:08
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Na ne bolondozz már! Én voltam olyan egyetemi levelező képzésen, ahol a hallgatók átlagéletkora kb. 35 év volt, s bőven volt 40 feletti is. Rengetegen vannak, akik 30 fölött iratkoznak be egyetemre, több okból is:

- Olyan végzettségük van, amivel pénzügyileg lehetetlen egyről kettőre jutni, s nem akarnak egy egész életen át anyagilag kínlódni.

- Belefásultak az eddigi szakmájukba, kiégtek, s lelki okokból váltani akarnak, ami új végzettség nélkül nem megy.

- Mint nők fiatalon gyermekeket vállaltak, s amíg a legkisebb is el nem érte az óvodáskort, az egyetemre járást nem tudták megoldani.

- A munkahelyi főnökük ultimátumot intézett hozzájuk, hogy csak akkor tarthatják meg az állásukat, ha megfelelő diplomát szereznek.

2023. aug. 21. 15:10
 17/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Azt hiszem akkor belevágok. Fél évi vizsgákig lesz idő eldönteni, hogy bírom-e, tetszik-e. A munkahely is pozitívan áll hozzá.
2023. aug. 21. 18:05
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokára 23 leszek. Jelenleg még egy év van hátra nekem a technikusibòl, de már felvettek egyetemre. Passziváltatni fogok. Két éves a foszk, meg 3,5 éves lesz az a szak amit kinéztem utána. Mire végzek leszek majdnem 29 éves, és még utána sem leszek teljes értékű. Már van 4 szakmám, dolgozom, szóval nekem munka mellett belefér. Mindenki megszól. Család, barátok, stb. De nem érdekel. Az a lényeg, hogy nekem mik a terveim, nem más hülyeségére hallgatók.
2023. aug. 22. 21:50
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Hallgatok *
2023. aug. 22. 21:51
 20/23 anonim ***** válasza:
54%
#18: Ha megcsinálsz egy foszk-ot, és annak a szaknak az alapképzésére mész, akkor az alapképzés általában lerövidül. Jó esetben a 3,5 éves alapszak 2 éves lesz csak.
2023. aug. 23. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!