Van értelme huszonévesen belevágni egy 4 éves egyetemi szakba?
Dehogy késő, van olyan ismerősöm aki 30 fölött kezdte az orvosit (6+ 3-6 év, szakosodástól függően).
Ráadásul most a gyógytornászokat nagyon keresik, szóval szerintem jól fogsz járni vele, sok sikert!:)
Na ne bolondozz már! Én voltam olyan egyetemi levelező képzésen, ahol a hallgatók átlagéletkora kb. 35 év volt, s bőven volt 40 feletti is. Rengetegen vannak, akik 30 fölött iratkoznak be egyetemre, több okból is:
- Olyan végzettségük van, amivel pénzügyileg lehetetlen egyről kettőre jutni, s nem akarnak egy egész életen át anyagilag kínlódni.
- Belefásultak az eddigi szakmájukba, kiégtek, s lelki okokból váltani akarnak, ami új végzettség nélkül nem megy.
- Mint nők fiatalon gyermekeket vállaltak, s amíg a legkisebb is el nem érte az óvodáskort, az egyetemre járást nem tudták megoldani.
- A munkahelyi főnökük ultimátumot intézett hozzájuk, hogy csak akkor tarthatják meg az állásukat, ha megfelelő diplomát szereznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!