Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez mennyire hasznos szerintetek?

Ez mennyire hasznos szerintetek?

Figyelt kérdés
Olyan kereteket szabni magamnak, amiben kötelezem magam egy adott héten x óra tanulásra, ha nem sikerül, büntetés. Ez mennyire hasznos szerintetek?

2023. aug. 13. 09:15
 1/6 A kérdező kommentje:
*borzasztó lusta ember vagyok, ezért gondoltam ilyen módszerekhez folyamodni. Vagy mit ajánlanátok?
2023. aug. 13. 09:15
 2/6 anonim válasza:
100%

Saját magadban kell kialakítani az elköteleződést, hogy márpedig leülök és most 2-4 között tanulok, mindenféle zavaró tényező nélkül (telefon, zene, üzenetek). Aztán ha sikerül, akkor büszke leszel magadra, örülni fogsz, hogy ma meg tudtam csinálni. Aztán másnap is így kell hozzáállni. Az életben is a saját elszántságoddal, önmagad "megerőszakolásával" leszel előrébb. Én magam is rohadt lusta ember vagyok, nagyon nehezen kezdek neki dolgoknak, akár itthon, akár munkában. Olykor nagyon meg kell magam erőszakolni, hogy belekezdjek, máskor kevésbé, de a vége ugyanaz, a munkámat elláttam, az itthoni dolgok is rendben vannak.

A büntetést nem ajánlanám, mert akkor saját magad fogod hátráltatni, elveszed a kedved. Inkább "jutalmazz", pl 1 óra tanulás után csinálsz 10 percig valami olyat, amit szeretsz. Vagy kitűzöd a napi 2 óra tanulást és utána már a szabadidős tevékenység következik. De a tanulást kell mindig előre venned.

Nekem annó az vált be, hogy suliból hazamentem, elintéztem ami kellett (ebéd, átöltözés, 10 perc szusszanás) és leültem tanulni, házit írni, mert közvetlenül suli után még bennem volt az aznapi anyag, még a "mood" is megvolt, könnyebben ment, mintha hazaérkezés után leültem volna mást csinálni és 1-2 óra múlva kezdek el tanulni. És hidd el sokkal-sokkal jobb érzés este 6kor arra gondolni, hogy "de jó, kész van minden", minthogy "áá még le kell ülnöm tanulni".

2023. aug. 13. 09:35
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Ha hazaérek, részletesebben kérdezek, de most is feltenném a kérdésem, hogy ne felejtsem el:

Ha kis házban lakok 3 tesómmal és a szüleimmel, több állattal, és szinte sosincs csend, hogyan tudnék tanulni? Max. hajnalban van csend, de akkor meg nem alszok semmit.

2023. aug. 13. 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem az idő mennyisége, hanem a minősége számít a tanulásnak.
2023. aug. 14. 06:48
 5/6 anonim válasza:

4-esnek abszolút igaza van.

Tudod, ez a "csend" dolog elég nehéz kérdés. Meg kell tanulnod zajban is a feladatodra koncentrálni. Későbbiekben, ha pl egyetemre mennél, ott sem lesz csönd, tanulni akkor is kell, munkahelyen akkor is el kell látnod a saját feladatodat, ha a melletted ülő épp telefonál. Meg kell tanulnod kizárni minden mást és csak arra koncentrálni, amire kell. Az elején nehéz, de bele lehet jönni. Megintcsak, magadat kell megerőszakolni, hogy nem, most nem arra figyelsz, hogy a kutya/macska/hörcsög épp mit csinál, vagy a tesód épp miről beszél, mert most tanulsz és pont.

2023. aug. 15. 10:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy pszichológia vagy milyen szakon végeztél, hogy ennyire sok mindent tudsz?^^
2023. aug. 17. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!