Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diszkalkuliásként, de szorgalm...

Diszkalkuliásként, de szorgalmasan van esélyem gazdálkodási és menedzsmenten egyetemen?

Figyelt kérdés
Elvagyok keseredve. Felvettek, de félek. Nagyon gyorsan tanulok és középiskolában is mindenből jó voltam, de a matek nem megy. Elég drága az iskola. Van értelme megpróbálnom? Gazdasági matematika és statisztika ami kétséges. Lehetetlen, vagy kellő szorgalommal átmehetek?

#egyetem #diszkalkulia #matek, matematika,
2023. júl. 28. 17:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom azt hogy esélytelen, mert senkit nem írunk le (:D), de fel kell kötnöd a gatyát. Mindenre számíthatsz amit a hetes írt, kiegészítve a vállalati pénzügyekkel, ahhol mindenféle kamatokat kell számolni, beruházási döntéseket, diszkontálás, jövő értél számítás. Én a bge-re jártam és ott pl volt még statégia és üzleti tervezés, ahhol többek között szűk keresztmetszetet, és egyéb termeléssel kapcsolatos, főleg optimalizálási feladatokat kellett megoldani. Ez még egy nem diszesnek is komoly kihívás - de én azt mondom, ha odateszed magad, 2-3-szor annyit készülsz mint mások, akkor neked is sikerülhet :)
2023. júl. 28. 19:22
 12/13 anonim ***** válasza:
80%
A kérdésedre lehetetlen válaszolni, mert a diszkalkulia súlyossága egy széles skálán mozog. Aki súlyosan diszkalkuliás, az teljesen esélytelen egy ilyen szakon, de aki csak kis mértékben, annak lehetnek reális esélyei.
2023. júl. 29. 09:28
 13/13 anonim ***** válasza:
66%

Hozzácsatlakozva a 12-es válaszhoz és egy korábbi válasz habitusához:

Minél enyhébb a diszkalkulia, annál esélyesebb lett volna eddig is teljesíteni, és ezzel párhuzamosan annál jobbak az esélye annak, hogy az egyetemi követelményeket is tudod teljesíteni.

Minél súlyosabb a d., annál jogosabb az, hogy eddig nem matekoztál, viszont annál valószínűtlenebb, hogy menni fog az egyetem.

2023. júl. 29. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!