Diszkalkuliásként, de szorgalmasan van esélyem gazdálkodási és menedzsmenten egyetemen?
De miért csináltál ilyet, ha eleve tudod, hogy diszkalkuliás vagy? Vannak még kalkulációk mikroökonómiából és más tárgyakból is bőven… ez nem egy könyvtáros-ruhatáros szak…
Most már mindegy, próbáld meg. Sürgősen keress egy jó magántanárt, aki folyamatosan szinten tart!
Jól értem,hogy gyenge vagy matekból de elmentél 1 matekos szakra? :D
Azért a gazdment sokkal könnyebb mint egy pénzügy-számvitel. Ne aggódj. Nem 1 nehéz szak, ha tanulsz simán menni fog
Azért próbáltam meg, mert van mas, igaz az felső szintű OKJ végzettségem, ahol elég (számomra) nehéz matekos számítások voltak, elsőre nem, de másodszorra levizsgáztam.
Bízom benne, hogy nem olyan jellegű mint a középiskolai matek. Vagy úgy gondolod, #1 hogy aki diszkalkulias, az csak könyvtáros - ruhatáras szakra mehet, ha továbbtanulási ambíciói vannak?
Kell egy komoly algebrai alap, ami középiskolás...
Kellenek a sorozatos képletek, az egyenletrendszerek megoldáa, függvények ábrázolása...
Szerintem ha nem kamu-dyscalculiás vagy, akkor felejtsd el...
Monotonitásvizsgálat, limesz, sorozatok összege, L'Hospital, deriválás, parciális deriválás, integrálás, teljes függvényanalízis, lineáris algebra, elemi bázistranszformáció, kombinatorika, Bayes-tétel, Gauss-féle normál, khí-négyszet, poisson-eloszlás.... Ez mind csak a matek
Ide jön a stat 1-2: egyváltozós adatelemzés, helyzeti középértékek, momentumok, asszociáció, regresszió, kereszttábla-analízis, paraméter-becslés, stb.
mikro-makro: fogyasztó- és tényezőoptimalizáció, SNA, IS-LM, AS-AD modellek, externáliák, Slutsky-tétel, koncentráció-számítás
szvitel: amortizácó, FIFO, HIFO, csúsztatott, stb...
Ennyi számítást tényleges dyscalculiásként? felejtsd el!
Kedves Kérdező!
Ha felmerül benned, hogy a gazdmen matekja nem okoz gondot, és valójában teljesíteni is tudod, akkor nem vagy diszkalkuliás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!