Milyen vonalon kéne elindulnom ha EÜ-ben szeretnék dolgozni, de orvosira se időm, se pénzem, se sok esélyem?
Figyelt kérdés
Sok jót, és sok rosszat olvastam leginkább a mentőtiszt, és a diplomás ápoló felé kacsingattam, mert mindenképp eü területen szeretnék dolgozni, de meg vagyok lőve olyan téren, hogy mit érdemes mostanság elvégezni, amitől nem is fenyeget az éhhalál, és az hogy 8 féléves szakokat 12 alatt végzek el például. Nektek mi a tapasztalatotok, ti mit látnátok reálisnak?2023. júl. 18. 15:34
11/13 anonim válasza:
Dehogy lehetetlen államiban bent maradni. A legtöbben így végzik az orvosit, nem fizetősön. Csak tanulni kell, de azt keményen. De nyilván az egészségügyben sok más pozíció is van. Én most fogom az ápoló szakot elkezdeni levelezőn... újra érettségiztem miatta emelt szinten egy tantárgyból így 30+ évesen, aztán amikor már jelentkeztem a vizsgára, kitalálták, hogy mégse kell mindenhova emelt szint. Ja és bőven nem én voltam a legöregebb a vizsgázók közül. Szerintem még a mentőtiszti lehet érdekes, de mivel én csak külföldben gondolkodok, nem lenne értelme elvégeznem. Otthon meg a nőket nem szeretik helyszínre küldeni, inkább csak a telefonnál ülnek és irányítják a folyamatot...
12/13 anonim válasza:
A mentőtisztek nem éhbérért dolgoznak, nekem az 5-700 e nettó nem hangzik éhkoppnak. Persze az orvosi bértáblához és az egyéb eü-s diplomás bérekhez képest szívás. De nem egy rossz életpálya azért. Viszont tényleg nem értem, hogy az eü-sök legutóbbi bérrendezése során miért tettek pl biológusokat, dietetikusokat, klinikai pszichológusokat orvosi bértáblába, míg a mentőtisztek jóval alacsonyabb besorolást kaptak, holott a felelősségkörük sokszor az orvosokéval azonos. Biológus meg dietetikus hazaviszi a havi másfél millát, míg egy mentőtiszt fele ennyit? Na jó, vicc az egész.
13/13 anonim válasza:
Orvosin aki meg nem üti meg az állami finanszírozott szintet és egyben magyar állampolgár, akinek amúgy járna, azt ki kellene tiltani a képzésből. Szefósok az ilyenek, ismertem pár ilyen arcot. Egyáltalán nem mérvadó a teljesítményük, nem az ilyenekből kell kiindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!