Milyen vonalon kéne elindulnom ha EÜ-ben szeretnék dolgozni, de orvosira se időm, se pénzem, se sok esélyem?
Én a mentőtisztit nagyon nem ajánlom. Ott konkrétan agyon dolgoztatnak éhbérért, ráadásul baromi veszélyes, megterhelő munka és a fizetésemelésekből a mentősök valahogy mindig kimaradnak. Több rokonom is mentőzik, de már mindegyiküknek van mellette másodállása, mert különben nem tudnák eltartani a családjukat. Nagyon szép hivatás, minden tiszteletem a mentősöké, de szerintem ezt a szakot tényleg csak az válassza aki teljesen elhivatott a mentőzés iránt.
Az ápoló egy fokkal talán jobb választás, de azzal se fogsz sokat keresni.
Amik eü területen szerintem elfogadható szakok (orvosin kívül) az az orvosi diagnosztikai analitikus és talán a gyógytornász, bár ez utóbbit nagyon sokan választják mostanában, így elég telített a szakma.
Az ápolóval külföldön nagyon jól lehet keresni.
De ha a pontszámod és az eszed megvan hozzá, akkor az orvosit válaszd. A könyvek nyilván drágák, de sokat meg lehet venni használtan is, és pl. a barátnőm az orvosi mellett fél állásban ápolóként dolgozott a második évtől, és egy félévet sem csúszott.
"államiban meg bentmaradni gondolom közel lehetetlen."
Nem az, csak tanulni kell. Sokat. Mint ahogy fizetős orvosin is, ha el is akarod végezni. Vagy egyáltalán olyan orvos akarsz lenni, akire betegként nem félnél rábízni magad. (De egyébként ha orvosin kezdesz, jár két plusz állami félév, legalábbis én így tudom, javítsatok ki ha nem.)
Ha érettségin elsőre nem lett meg az orvosihoz szükséges eredmény, akkor szerintem jobban jársz, ha nem szopatod magad feleslegesen, és inkább egy könnyebb szakot választasz. Persze ha minden álmod, hogy orvos legyél, akkor nem akarlak lebeszélni, csak kösd fel a gatyát, mert nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!