Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógypedagógiai pszichológia?

Gyógypedagógiai pszichológia?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 2 év múlva megyek egyetemre. 2 szakirány tetszik: pszichológia és gyógypedagógia. Viszont olvastam, hogy van olyan szak, hogy gyógypedagógiai pszichológia. Ilyen szakot hol lehet végezni, egyáltalán van ilyen? Ha igen, akkor milyen szakmám lehet belőle?

Alapvetően gyógypedagógia a logopédus szakma miatt tetszik, a pszichológia meg logikusan a pszichológus szakma miatt.

2023. júl. 16. 11:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én most voltam harmadéves gyógypedagógián.Eddig azt tudom mondani,hogy nem teljesíthetetlen,de oda kell tenni magad,ha 4-5 jegyeket szeretnél.

Amit viszont nem ajánlok,hogy csak és kizárólag a logopédia miatt menj gyógypedagógiára.A legtöbb ember nem felel meg a logopédiai alkalmasságin,akkor pedig értelemszerűen nem tanulhatod azt a szakirányt, mást kell választani helyette.Nyilván ez nagy szívás,ha más szakirány meg egyáltalán nem érdekel.

2023. júl. 17. 10:19
 12/19 A kérdező kommentje:
A gyógypedagógián csak a logopédia érdekel, viszont emellett még pszichológia szakra is mennék. Bár ha ennyire nehéz, akkor talán a gyógypedagógia első éve után vágnék bele a pszichológiába is.
2023. júl. 17. 16:21
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt számold bele,hogy felvétel után kell szakirányt választani gyógypedagógián(egyetem függő,de nálunk például az első év végén).Ha nem leszel megfelelt az alkalmasságin,akkor mit fogsz csinálni?Otthagyod az egészet?
2023. júl. 17. 16:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

12: nem értem.

Egyszerre akarod a kettőt?

Arra egyébként is csak úgy van lehetőség, ha egy évvel később kezded a másodikat. Egyszerre csak egy helyre vehetnek fel mindenkit. Nem tudsz két szakot egyszerre kezdeni.

Ha a gyógypedagógia második évétől pszichológián is tanulsz, egyszerre fogsz végezni mindkettőn...Ami két szakdolgozatot, védést és államvizsgát jelent.

2023. júl. 17. 16:40
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy erre rávilágíottál. Akkor válasszak 2 szakirányt? És ha a logopédián megfelelek passzoljam a másikat? Őszintén nem vagyok jártas a témában, így köszönöm a kedvességed 13as. Ha esetleg lehet ilyet, akkor a másik szakirány az autizmus spektrum pedagógiája lenne.
2023. júl. 17. 16:40
 16/19 A kérdező kommentje:
Az előzőt a 13asnak írtam
2023. júl. 17. 16:46
 17/19 anonim ***** válasza:
45%

Örülök,hogy tudtam segíteni.

Egyetem függő a szakirányok száma én úgy tudom,tehát magadnak kell ezeket kikeresni,hogy melyik képzési helyen mit,miből és mennyit lehet választani.

Pl.Az ELTE képzésében a logopédiát csak magában lehet elvégezni, Egerben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen viszont lehet két szakirányban is( pl. logopédia-pszichopedagógia párosítással).

2023. júl. 17. 17:17
 18/19 A kérdező kommentje:
És olyat lehet valahol hogy logopédia-autizmus spektrum pedagógiája?
2023. júl. 17. 17:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Olyat nem lehet.Az autizmus csak az ELTE képzésében érhető el és így a logó miatt kizárják egymást.
2023. júl. 17. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!