Július 26-án derül ki a felvi, jelenleg Szegeden élek, de csak Budapestre adtam be, szerintetek költözzek?
A tavalyi ponthatárokat tekintve jó eséllyel be fogok kerülni valamelyik karra ahová jelentkeztem.
Még nem laktam Budapesten, az volt a terv, hogy majd vonattal feljárok, mert levelező szakra adtam be.
Viszont erősen gondolkozok, hogy lehet hogy sodródni kéne az árral. Új város, új impulzus, új barátok, esetleg munka miatt kollégák akikből barátok lesznek.
Szerintetek érdemes lenne felköltözni?
Budapesten is munkát vállalnék suli mellett ugyanúgy a hétköznaponként.
Van aki esetleg szegedi?
Jó Budapesten élni? Vagy jobb távol maradni és csak átutazóban élvezni a várost?
Én próbálok pozitívan hozzáállni. A jövőmről van szó, ez hajt előre.
Bár most nem vagyok a mentális életem csúcsán.
Az első lépcsőfokot már megtettem februrában mikor jelentkeztem, most már a következő az lesz, hogy felvesznek-e.
Onnan azért lehet majd jobban tervezni, ha megjön az SMS róla.
Kedves kérdező!
Felvettek végül?
Megtaláltad a konzultációkat melyik mikor van? Meg fogod tudni szabival a konzultációkat és a vizsgákat?
Amúgy sajnos nem minden munkáltató engedi el a dolgozót konzultációra vagy akár vizsgára és sok egyetemen sajnos nincs szombaton vizsga kiírva. De azért kell mindig jelentkezés előtt minél jobban körbejárni a témát, meg a saját lehetőségeket.
Mindenki nézze meg milyen munkahelye van, mennyire rugalmasak, milyen a főnök, milyen a munka. Ezeket átgondolva kb lehet kalkulálni hogy el fog e tudni menni az ember.
Nekem a főnököm elenged a szabim terhére, de így is volt, hogy nem mentem el az összes konzultációra, mert különben nem lett volna szabadságom a hétköznapi vizsgákra (nekünk nem lehtett szombaton, hiába kértük). De volt messenger csoportunk és nagyon rendes csoporttársaim voltak így megírtak kb mindent mi volt az órán. A tanárok is nagyon rendesek voltak, mindent anyagot feltettek és azt is kérték számon.
Általában érdemes a konzultációknál is az utolsó konzultációkra koncentrálni, oda szabit kivenni mert akkor sok megajánlott ZH lehet, amivel vizsgát lehet spórolni ha jól siekrül. De ez is egyéni, sulifüggő. Ileltve a gyakorlati órákra bejárni, azokon a napokon ott lenni mindeképpena konzultáción valahogy.
Meg a tanárokkal kommunikálni és mondani mi a helyzet, ott már látni melyik engedékenyebb, melyik nem. Na amelyik nem oda lehetősleg minél jobban bejárni.
Az órarendről az egyetem adott karának honlapján, többnyire a felvettek menübentudsz tájékozódni. Aki idén normál felvételi eljárásban volt, annak már látszik fent az órarendje. vagy a taalyi, abból lehet következtetni.
Ileltve minden honlapon kell legyen egy naptár szerűség ahol le vanírva, hogy a levelezősöknek mikor vannak konzultációi.
Persze nem minden egyetemnek van fent órarend, de érdemes ott mászkálni, olvasgatni. Sok hasznos infó szokott lenni.
Én kb így szoktam valahogy kilogikázni, hogy azért járni is tudjak, de a munkámban is helyt álljak, ne menjen el midnen szabim a konzultációra, illetve maradjon a hétköznapi vizsgákra is. Meg még azzal szoktam kicsit kalkulálni, hogy decemberben kevesebb vizsgát teszek, és inkább januárra teszek. De ez függ a meghirdetett időpontoktól is. Excelbe szoktam silabizálni mi hogy jönne ki jól. Szabiba is, munkába is, tanulni is legyen időm. Bár volt oylan,hogy egy nap két vagy három vizsgám volt, mert nem volt több szabi napom hogy elég legyen. Volt hogy sikerül is :). De volt hgoy a harmadik nem, akkor viszont ha tudtam olyannapra vettem fel a második javítót, ahol volt már egy vizsgám. De ez mind a meghirdetett időpontoktól függ.Lehet olyan is hogy ezt képtelenség összehozni.
De én mindig valahogy így kalkulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!