Maradjak ilyen esetben Bécsben vagy költözzek Budapestre? (Vajdasági vagyok) 19/L
Bécsben élek július óta. Anyum kb 12 éve itt él és mostanra már én is kijöttem, mivel Szerbiában nem voltak lehetőségeim és a nyelvet is alig beszélem.
Viszont amióta itt vagyok, anyum tönkretesz lelkileg. Minden nap részeg és kontrollálni próbál. Nem érzem magamat teljesen szabadnak annak ellenére, hogy külön albérletben élünk. Próbáltam neki segíteni. Nem működött.
A másik, hogy takarító munkán kívül másra nem vagyok jó és csak az angolt beszélem a magyar mellett megfelelően. A pénz jó/elegendő, de nem a legjobb ilyen munkával. Sok fajta segédmunkára jelentkeztem, de csak 1 helyre vettek fel, hétfőn kezdek. Barátokat sem tudok szerezni, szóval neten próbálkozom.
Ezért gondolkodtam el Budapestről. Ha jól hiszem, talán 3x jártam ott. Okj tanfolyamra járhatnék, hogy ne legyek egész életem folyamán segédmunkás, nem kellene németül kommunikálnom és hasonlók… Egyetemre azért nem mennék, mert nagyon gyenge a motivációm a dolgokhoz és okos sem vagyok.
Amiben biztos vagyok, hogy a családtagjaim lebeszélnének egy újabb költözésről, amit megértek, mert necces minden kezdet. Legelőször biztosan a fizetéssel lenne a legnagyobb problémájuk, de van biztos anyagi hátterem.
A későbbiekben érdemesebb lenne Budapestre költöznöm?
Én inkább menekülök innen, te meg jönnél ide. :D Szerintem maradj Bécsben!
Bár, van aki itt is jól él. Döntsd el te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!