Élelmiszermérnök képzés levelezőn?
A Széchenyire jelentkeznék, élelmiszermérnök képzésre, levelező tagozatra. Aki esetleg ismerős a témában.. szerintetek megéri elvégezni, el lehet vele helyezkedni itthon? Illetve mennyire hátrány az, hogy nem nappalin tanulnám? (Munka mellett fér csak bele..)
A normális válaszadóknak előre is köszönöm, a többiek pedig inkább lapozzanak tovább, nem vagyok a felesleges veszekedések híve.
Köszönöm a válaszokat! Lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki volt az eredeti tervem, de arról sem mondott senki túl jókat.. tudom, a lovakkal való foglalkozás nem élhető út, csak talán az egyetlen dolog, ami igazából érdekel. Ezért találtam ezt a képzést, mert a közelemben van, de akkor valószínűleg erről is lemondok.
Feleslegesen nem szeretnék 'eldobni' 3 évet az életemből, akkor inkább keresek valami mást. Még egyszer köszönöm!
#4: A lótenyésztés és lovassport nem feltétlenül rossz ötlet, ha van jelentős kezdőtőkéd, vagy sok pénzzel beszálló üzleti partnered egy saját vállalkozáshoz. S élelmiszermérnökként is indíthatsz saját vállalkozást, de ehhez is igen komoly kezdőtőke kell. Az agráriumon és élelmiszeripari területen belül szerintem csak két olyan szak van, amelyhez kapcsolódóan viszonylag mérsékelt kezdőtőkével is életképes vállalkozást lehet beindítani. Ezek:
1. Kertészmérnök alapszak: melegházi zöldség- vagy dísznövénytermesztéssel. Elég lehet 2-3 hektár föld is, hogy megélj belőle.
2. Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés: ehhez sem kell túl sok földet vásárolnod vagy bérelned, hogy elegendő jövedelemre tegyél szert. A gyógynövények és fűszernövények eladása meglehetősen biztonságos üzlet.
Mérnöki területen nagy általánosságban informatika a top, utána a villamos és mechatronikai mérnökök, maj a gépész-jármű páros.
Ezeken kívül a többi elég véleményes. Lehet azokkal is jobbakat kifogni de nehéz. Pl: Elég sok építész mérnököt ismerek aki építőiparban arra panaszkodik, hogy boritékban fizetik és az sem túl sok.
#6 Milyen szakra gondolsz pl, amik lazábbak, de nem is fizetnek olyan rosszul?
Egyébként a tanulással nincs gondom, van egy emelt kémiám, csak sajnos a biosztól eléggé elment a kedvem gimiben, nem is érettségiztem belőle, ezért sem jöhetett szóba semmilyen orvosi.. na meg szerintem túl érzékeny vagyok az ilyesmihez, megsiratnám az összes beteg embert/àllatot..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!