Jogi másoddiplomát szeretnék. Van lehetőségem állami finanszírozásban tanulni?
Ha felvesznek mondjuk a Pázmányra nappalis állami finanszírozásos képzésre, és elkezded, attól még újra felvételizhetsz februárban bármelyik egyetem állami finanszírozású levelezős képzésére is. Ha felvesznek, akkor államin kezdheted el a levelezőt, és az elvégzett tárgyaidat elfogadtathatod. Ez a módszer sokkal biztosabb, mint átjelentkezni, mert az átjelentkezési kérelmeket elért minimális tanulmányi eredmények alapján bírálják el, és még ha ez meg is van, akkor is elutasíthatnak helyhiány miatt.
Mindenesetre tudnod kell, hogy államin csak 12 félévet tanulhatsz, így ha az első diplomádra elhasználtál már ebből féléveket, akkor csak a maradék állami félévekkel gazdálkodhatsz, s ezek kimerítése után mindenképpen átraknak költségtérítésesre.
Ha átsorolást kérsz nappaliról levelezőre, bukod az állami finanszírozást.
Amúgy engem a KRE ÁJK-n egy év után átvettek államira levelezőn, pedig kb csak hármas-négyes tanuló voltam csak, messze nem kitűnő. A tandíj itt a legkevesebb amúgy.
Nem akarom befolyásolni a döntésedet, ha a Pázmány tetszik, menj oda nyugodtan, én tandíj szempontjából elég jól jártam azzal, hogy a KRE-n végeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!