Egyetemen hogy nézik a finanszírozott féléveket?
Onnantól nézik, ahogy te bekerülsz, vagy életkortól számítják?
Pl.: én 2019-ben érettségiztem, de szeretnék egyetemre menni, így onnantól nézik, amikor elkezdtem az egyetemet?
Illetve hány finanszírozott félév adott?
12 államis féléved van, onnan “számolják” ahonnan kezdve van aktív államis féléved.
Ha pl most mész egyetemre és tanulsz 1 évet (2 aktív félév) utána eltörik a lábad és kihagysz egy félévet (1 passzív félév) akkor összességében csak 2 féléved ment le a 12ből.
Arra figyelj még, hogyha pl 8 féléves a képzés, akkor hiába van 12 féléved, az adott szakon max 1 évet csúszhatsz (amivel 10 félévre nyúlik az oktatás) mert többet nem áll az állam, hiába lenne még ott az a +2.
12 félév az általános orvosi, szakosodás attól is függ, hogy hova mész (lehet az még +5-6év is) de attól is függ, hogy bekerülsz-e oda ahova szeretnél. De ahogy előttem is írták, ott is van lehetőséged még csúszni, anélkül, hogy önköltségesre kerülnél.
Sokan eleve úgy jönnek áokra, hogy sebészek lesznek, így értelemszerűen ott nagyobb a verseny, mint egy “kevésbé népszerű” iránynál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!