Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen esélyeim vannak továbbt...

Milyen esélyeim vannak továbbtanulni egyetemre állami finanszírozású szakon ilyen érettségi eredménnyel? B2 középfokú origo nyelvvizsgát miből érdemesebb tennem így (angol vagy német), és hogy sikerülne? Mindenből középszintű érettségim volt.

Figyelt kérdés

Magyar: 63%, 4-es

Matematika: 40%, 3-as

Történelem: 74%, 4-es

Angol: 40%, 3-as

Német: 48%, 3-as

2021. ápr. 17. 10:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetemhez (ha jol tudom) mostmar mindegyik szakon kotelezo 1 emelt. Szoval szerintem igy meg nem erdemes szamolgatni, hiszen a bejutashoz az egyik felteteled (ami nagyon sokat valtoztathat a pontjaidon) meg nincs meg.
2021. ápr. 17. 10:26
 2/2 anonim ***** válasza:
91%

Ne haragudj, de ha még azon a szinten vagy amin érettségin voltál, egyik nyelvből se sikerülne a nyelvvizsga. Ha a közép 90% feletti, akkor van esélyed. Persze nem lehetetlen onnan felkészülni, csak húzz bele.

És kelleni fog egy emelt érettségi az egyetemhez mindenképpen, mert ez már követelmény.

Kiszámoltam a pontjaidat úgy, hogy csak ezek az eredményeid. (Nincs pluszpont, csak érettségi átlag+ a két legjobb érettségi pontja + a jegyek. A jegyeket úgy számoltam, ahogy az érettségi ügyekért szeretted, ami nagyon pontatlan, mert az egyik nyelv helyett egy természettudományos tárgy jegye kellene.) Nincs elég pontod egyetemre. 280 a minimum az 500-ból. Neked 248 pontod van, ha nem számoltam el semmit. Kiszámoltam a duplázós módszerrel is, úgy 274 pontod van. (Úgy vettem, hogy az egyetem érettségi tárgynak számítja a magyart és a törit.)

Így az esélyed akkor is 0, ha nem kellene emelt.

Azt javaslom, hogy feküdj rá az egyik nyelvre (talán a német megy jobban, de az angolra szükséged lesz egyetemen, inkább azt válaszd), plusz tegyél egy emelt érettségit. Ha legalább 45%, akkor kapsz plusz 50 pontot.

Sok sikert!

2021. ápr. 17. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!