Milyen esélyeim vannak továbbtanulni egyetemre állami finanszírozású szakon ilyen érettségi eredménnyel? B2 középfokú origo nyelvvizsgát miből érdemesebb tennem így (angol vagy német), és hogy sikerülne? Mindenből középszintű érettségim volt.
Magyar: 63%, 4-es
Matematika: 40%, 3-as
Történelem: 74%, 4-es
Angol: 40%, 3-as
Német: 48%, 3-as
Ne haragudj, de ha még azon a szinten vagy amin érettségin voltál, egyik nyelvből se sikerülne a nyelvvizsga. Ha a közép 90% feletti, akkor van esélyed. Persze nem lehetetlen onnan felkészülni, csak húzz bele.
És kelleni fog egy emelt érettségi az egyetemhez mindenképpen, mert ez már követelmény.
Kiszámoltam a pontjaidat úgy, hogy csak ezek az eredményeid. (Nincs pluszpont, csak érettségi átlag+ a két legjobb érettségi pontja + a jegyek. A jegyeket úgy számoltam, ahogy az érettségi ügyekért szeretted, ami nagyon pontatlan, mert az egyik nyelv helyett egy természettudományos tárgy jegye kellene.) Nincs elég pontod egyetemre. 280 a minimum az 500-ból. Neked 248 pontod van, ha nem számoltam el semmit. Kiszámoltam a duplázós módszerrel is, úgy 274 pontod van. (Úgy vettem, hogy az egyetem érettségi tárgynak számítja a magyart és a törit.)
Így az esélyed akkor is 0, ha nem kellene emelt.
Azt javaslom, hogy feküdj rá az egyik nyelvre (talán a német megy jobban, de az angolra szükséged lesz egyetemen, inkább azt válaszd), plusz tegyél egy emelt érettségit. Ha legalább 45%, akkor kapsz plusz 50 pontot.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!