Érettségi 2 év alatt?

Figyelt kérdés
9. osztályban még nappali tagozatra jártam, volt egy év kihagyásom személyes okok miatt. Az lenne a kérdésem, hogy van bármilyen lehetőség sűrített esti tagozatos gimnáziumra? Nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e. Gyorsan tanulok, ezért gondoltam rá, hogy lehetőleg nem pazarolnék évet ha van sűrített.

2023. jún. 13. 20:28
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
Sűrített szerintem nem létezik, sima esti van. Az írásbelit általános iskolával meg lehet írni simán kettesre, a szóbeli nehezebb. amúgy meg 4 év kell hozzá gimiből, ha 9-et végeztél akkor 10-11-12 kell még sajnos nem mehetsz el megírni, nem a tudás számít.
2023. jún. 13. 21:17
 2/7 anonim ***** válasza:
20%
4 gimnáziumi év szükséges az érettségihez, kivéve az előrehozottak, de nem lehet mindenből előrehozott.
2023. jún. 13. 21:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 és #2: Ez nem igaz. Az általános iskola 8 osztályára épülő esti gimnáziumok 3 évesek, és eljuttatnak az érettségiig. 16 éves kortól lehet rájuk jelentkezni.

A kérdező ha sikeresen elvégezte a 9. osztályt, akkor az elvégzett tárgyak beszámításával lehet lehetőség arra, hogy a 3 év lerövidüljön, de a tárgyak beszámítását a fogadó iskolának kell eldöntenie. Ha nem végezte el a 9. osztályt, vagy nem a megfelelő tárgyakat tanulta a 9. osztályban, akkor mindenképpen 3 év, nincs lehetőség sűrítésre.

2023. jún. 13. 23:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvi lehetőség van arra, hogy valaki egy év alatt több évfolyamot is végezzen, de ez egy gyorsítópálya zseniknek, nem írnak iskolák úgy helyi tantervet, hogy ezt minden tanulónak betervezik.
2023. jún. 14. 09:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#3: Nem, az esti gimnáziumok 4 évesek, lásd itt: [link]

A három éves képzések azokra alapoznak, akik már rendelkeznek valamivel a 8 osztályon felül, és azt beszámítják.

Létezett eddig két éves képzés is, de az nem esti gimi, hanem esti technikum, ami kizárólag az érettségire készít fel (nincs 2 idegen nyelv, fizika-kémia-biológia, stb.) Nemrég módosították a szakképzési törvényt, kivették belőle a "melynek két évfolyama van" kitételt, helyette a "kerettanterv szerinti évfolyama van" (miközben technikumi kerettanterv meg nincs) szóval a fene tudja, hogy azzal szeptembertől mi lesz.

2023. jún. 14. 09:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5-höz még, mert kifelejtettem: a technikumi két éves képzésnek az volt a feltétele, hogy az illető rendelkezzen egy iskolarendszerben szerzett szakmával (azaz már 3 évet tanult közismeretet is)
2023. jún. 14. 09:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
#5: Jó tanulmányi eredmény alapján általános iskolai végzettséggel is el lehet jutni 3 év alatt az érettségihez. A képzés közben lehet a rövidítést kezdeményezni.
2023. jún. 14. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!