Gépészmérnökin mire kell számítani matekon és fizikán?
Gépész suliba jártam. A tanárok mondták, hogy mi annyi előnyben leszünk a gimisekhez képest, hogy mi már tudni fogjuk, hogy mi az a CNC, CAM, anyagismeret, mechanika, szilárdságtan, gépelemek, műszaki rajz, gyártástervezés, stb, de ezzel szemben ők meg matekban és fizikában lesznek előrébb.
Akarok a nyár folyamán kicsit készülni. Mikre kell számítanom?
Én csak a BME-ről tudok nyilatkozni, matekból ha nem sikerül az elmélet megértése, akkor sincs baj, mert a gyakorlati zhban típusfeladatok vannak, csak tényleg gyakorolni kell őket majd 2 napon át. :)
Fizika, az meg leginkább a mechanika, sziltan, rezgéstan, áramlástan, hőtan, utóbbiak erősen a deriválásra, integrálásra épülnek, amiket matekon fogtok tanulni.
BME matek 0. zh-ra a BME Alfa oldalon lehet előre készülni.
Egyetértek az előttem szólókkal, ha tudsz vele elég időt tölteni, akkor nem lesz gondod. Az egyetemi matek és mechanika nem sok mindenben kapcsolódik a középiskolaihoz, ezért az is lehet, hogy teljesen más eredményeid lesznek matekból és fizikából (mechanikából), mint középiskolában volt.
Egyébként szerintem is előnyöd lesz a szakmai tárgyakból, de ettől függetlenül matekból sem feltétlenül leszel hátrányban, és a gimisek sem lesznek feltétlenül előnyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!