Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha gépészmérnöknek szeretnék...

Ha gépészmérnöknek szeretnék továbbtanulni, akkor mennyire számítanak a humán tantárgyakból elért érettségi pontszámok?

Figyelt kérdés
2018. jún. 16. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a két felvételitárgyad (gondolom matek, fizika esetleg infó) érettségije jól sikerül, azt duplázhatod. Ez max 400 pont és ehhez jöhet 100 többletpont. Ebben az esetben nem számítanak se az évvégi jegyek, se az érettségi eredményeid más tárgyból.
2018. jún. 16. 15:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első is írta: ha a vitt érettségi tárgyak jók, és duplázással megvan a pontod, akkor nem számítanak a humán tárgyak.

Ami kell: matek kötelezően, választható: fizika, kémia, informatika, vagy valamilyen ágazati szakmai tárgy.

2018. jún. 16. 16:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Nekem már kötelező szakmai érettségit kellet tegyek(közlekedésgépész).Most az autószerelő szakmát akarom befejezni ami még 32 töblettpontot jelent ha jól tudom,plusz még van egy emelt szintű angol érettségim(61%)
2018. jún. 16. 16:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Mérnök lettem úgy, hogy pl: magyar irodalom érettségire nem tanultam egy kukkot se szóval kettes-hármas ha lehetett.

Felvételi tárgyakra koncentrálj. A többi meg csak legyen meg. Hasznát a sallangnak úgysem veszed.

2018. jún. 16. 18:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2018. jún. 16. 18:52
 6/7 A kérdező kommentje:
És mennyire nehéz az egyetem,napi hány órát kell tanulásra szánnom hogy gond nélkül menjen minden?
2018. jún. 17. 00:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Én levelezőn tolom. Napi 2-3 óra megy el, szombaton konzultációk, vasárnap a beadandóké.
2018. jún. 17. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!