Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Debreceni Egyetem vagy Egri...

Debreceni Egyetem vagy Egri Eszterházy Károly?

Figyelt kérdés
Melyiket ajanlanatok?:) Oktatasi, emberi szempontbol. Koszonom szepen a valaszokat!

2018. jún. 15. 11:57
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Én szegedre járok de ott nincsenek jó véleménnyel az ilyen csinált egyetemekről..:(
2018. jún. 15. 12:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Milyen konkrét szak érdekel? Nem mindegy.
2018. jún. 15. 12:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Anglisztika! :)
2018. jún. 15. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

KORÁBBI VÁLASZOLÓNAK:

Szegedi egyetemistaként azt mondod a Debreceni Egyetemre, hogy "mondvacsinált"?

Ahova jársz egyetemet 1581-ben a debrecenit 1538-ban alapították, szóval amikor már Debrecenben egyetem volt, Szegeden még a tervben sem volt az intézmény megalapítása.. de nem is ez a mérvadó nyílván, de azért egy több száz éves egyetemet kérlek ne nevezz mondvacsináltnak, mert a te hiányos ismereteidet és indokolatlan felsőbbrendű érzésedet tükrözi, ami nevetséges egy "értelmiségire" nézve.

Ne nézzünk le más egyetemeket, a képzés színvonala nem az egyetemen, hanem az oktatón múlik. Mindenhol vannak jó és rossz tanárok..

KÉRDEZŐNEK:

Szóval.. Én Debrecenben jártam egyetemre (ennek ellenére nem nézem le az egireket, ahol ha jól tudom még csak most csináltak "egyetemet" a főiskolából..)

Én személy szerint elégedett voltam vele. A városnak igazi vidéki hangulata van, a kollégiumok nagyon jók, a legtöbb felújított. Ha anglisztikára mész akkor a főépületben lesznek óráid, mely hihetetlenül hangulatos a könyvtárával együtt. Megélhetés szempontjából kb. ugyan ott lennél, mint Egerben, szerencsére olcsóbban ki tudsz jönni minth ha Budapestre mennél. Az oktatás színvonaláról csak közvetett információm van. Nem fogsz belehalni az alapképzésben, viszont a BTK elég jónak tartott az országban. A mester már egy kicsit húzósabb, de elvégezhető átlagos képességekkel. Sok lehetőséged van a kötelező kurzusokon kívül is részt venni mindenféle délutáni/esti órákon. Ahogy a koliban láttam, jó kis közösségek alakulnak ki a BTK-n belül is. Remélem tudtam segíteni.

2018. jún. 15. 15:42
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
Nyilván az egrire gondoltam...:) nem a debrecenire. :D
2018. jún. 15. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az egri 2016 óta egyetem, előtte ugye főiskola volt és ez azért még most is meglátszik. Tavaly kezdtem ott tanulni, és egyébként elképesztően jó a hangulat, a légkör, a programok csak nem mindenhová a legjobb tanárokat sikerült összeszedniük ennyi idő alatt, mondjuk idővel ez biztosan megváltozik.

Mindenkinek azt mondom, hogy az alapján válasszon, hogy mennyire fontos neki hogy kisebb létszámmal, közvetlenebb tanárokkal tanuljon vagy épp nem érdekli hogy a rengeteg ember közt ő csak egy (gondolom magasabb a létszám a DE-n, mint itt). Meg ha számít, hogy melyik van közelebb hozzád, hová egyszerűbb eljutni, és azért Egerben alacsonyabbak a ponthatárok, könnyebb bejutni bizonyos szakokra, mint más egyetemeken. Ha olyan helyre mész később ezzel, ahol azt is nézik, hogy hol szerezted a diplomád, mindenképp a Debrecenit választanám, jóval ismertebb és elismertebb véleményem szerint.

2018. jún. 20. 10:29
 7/8 anonim válasza:
52%
Azt ugye tetszenek tudni, hogy a bolognai rendszer bevezetése (2005) nincs különbség a főiskola és az egyetem között, mindkettő ugyanazokat a képzéseket adja (legyen az BA, foszk, szakirányú továbbképzés stb.), csupán a nevében őrzi némelyik intézmény a főiskola címet? :) Az EKE valóban nemrég változtatta meg a nevét főiskoláról egyetemre, de attól még ők is ugyanazt a képzést nyújtják 10+ éve. Én a DE-n végeztem, csak dicsérni tudom. A másoktól hallottak alapján az EKE kevésbé erős.
2018. júl. 26. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha BTK, bármelyik szak, Egert kerüld el, de messziről.
2020. márc. 10. 02:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!