Orvosi egyetem így túl nagy falat lenne?
Idén év végén jelentősen javítottam kémiából. Eddig nem terveztem az orvosi egyetemet, de hirtelen megváltozott a döntésem és rájöttem hogy ez érdekel engem, szeretnék segíteni az embereknek és ebben közre játszott az is, hogy idén a szerveskémia annyira megtetszett, így mindig tanultam és sok sok ötösöm lett ami egyfajta motiváció volt ehhez az egészhez.
Nagyon szeretném elérni az álmomat, hisz ez a hivatás legcsodálatosabb (egyéni vélemény)
Szeptembertől kémia-biológia faktos leszek, és emelt szinten fogom tanulni ezt a két tantárgyat.
Nagyon lelkiismeretfurdalásom van hogy idén év végén csak 4-es voltam
biológiából és kémiából is.
Kicsit hátránynak érzem, hogy későbben döntöttem el a kelleténél.
Véleményetekre vagyok kíváncsi nagyon.
Volt-e már valaki hasonló helyzetben?
Köszönöm előre is a válaszaitokat!
"Nagyon lelkiismeretfurdalásom van hogy idén év végén csak 4-es voltam" - Feleslegesen, ha jövőre kezded a faktokat gondolom 10.-es vagy, úgyis az utolsó 2 év jegye számít felvételinél vagy ha duplázod az érettségi pontokat akkor év végi jegyet nem is néznek.
Egyáltalán nem döntöttél későn, van még bőven időd felkészülni emelt kémia és biosz érettségire is. Nem tudom mire gondolsz, mikor lett volna időben ez a döntés, ovi óta ez kellett volna hogy legyen az álmod? :D Én elvégeztem egy másik egyetemi szakot is mielőtt rájöttem mivel akarok foglalkozni.
Semmivel sem vagy elkésve.
Ha most belehúzol és szépen hétről hétre készülsz és magadtól is gyakorolsz feladatokat, nem lesz gond.
#1 őszintén az orvosisok fele szerintem azt mondaná, hogy igen, ők már 3-4 éves koruk óta tudták (gondolom mindenfele szülői befolyásoltság nélkül), hogy egy szép nap majd idegsebészek meg kardiológusok akarnak lenni😌
Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyon feldobtak.
Ez nekem már egy nagy segítség volt.
Dehogy késtél el! :)
Tanulj az emelt érettségikre és simán bejutsz!
Sok sikert kívánok :)
Mikor döntenéd el hogy milyen szakmát szeretnél ha nem gimiben? Nagyon kevesen tudnak ennél hamarabb dönteni erről a kérdésről.
Szerintem realisztikus hogy 4 es ről felhozod magadat 5 ösre, és leteszed az emelt biosz-kémiát, feltéve hogy beleteszed az energiát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!