Szerintetek hogy változnak az idei ponthatárok az orvosi egyetemeken?
Több helyen olvastam, hogy az idei érettségik könnyebbek/ nehezebbek voltak, többen jelentkeztek... szerintetek mennyivel fognak emelkedni idén a ponthatárok?
A válaszokat köszönöm!
Szerintem abból még ne vonjunk le következtetést, hogy facebookon páran leírták a véleményüket az idei emeltekről. Egyrészt nem mindenki válaszol ezeknél a posztoknál és tipikusan azok szoktak írni, akik úgy érzik, hogy nem sikerült nekik, hogy kiadhassák a bánatukat. Másrészt a többség általában nehezebbnek érzi azt a vizsgát, amit élesben kell írnia, mint amit otthon gyakorlásként írt, de ettől még nem biztos, hogy rosszabb eredményt ért el rajta, így ebből következtetést nem igazán lehet levonni. Majd ha kijön egy statisztika az idei eredményekről, akkor össze lehet hasonlítani a korábbiakkal és ha az idei átlag jóval a korábbiak alatt lesz, na akkor lehet kijelenteni, hogy az idei vizsgák nehezebbek voltak mint a korábbiak. Vagy ha több felkészítő tanár egybehangzóan azt mondja, hogy igen, ez a vizsga tényleg durvább mint az előzőek, akkor annak már van valami alapja, de pl a biosszal kapcsolatban én ennek pont az ellenkezőjét olvastam. Szóval én még mindig azt mondom, hogy korai spekulálni a pontszámokkal kapcsolatban. Várjuk meg a hivatalos statisztikát az idei érettségikről és utána talán már lehet jósolni.
De egyébként szerintem csökkenés semmiképp nem lesz, ahhoz túl sok a jelentkező és az orvosikra nem azért adták be többen a jelentkezést, mert nem kell emelt vagy nincs minimum ponthatár, hanem azért mert jövőre szívás lesz a felvételi, ergo ők nem alacsony pontszámú jelentkezők. Reálisan szerintem kb a tavalyi és a 2019-es ponthatárok közöttire lehet számítani idén, úgyhogy mindenki próbálja kimaxolni a szóbeliket.
Szerintem is emelkedni fognak, mindig is népszerű volt az orvosi, rengetegen jelentkeznek és évek óta emelkednek altalanossagban.
Vitatható hogy könnyebb vagy nehezebb volt e az idei emelt. Én elég sokat készültem a kemiara, külön tanártól kezdve fakton át mindenig de nem érzem hogy kimagaslóan jól ment volna, szerintem az előző éviek (2017-tol) könnyebbek voltak, bár sok hasonló feladattal találkoztam.
A biosz emelt szerintem nem volt olyan hu de nehéz, volt pár rész ahol erősen gondolkodni kellett de osszessegeben megoldhato volt akik sokat gyakoroltak, az esszék is jók voltak.
De amíg nem tudjuk az emeltek eredményét nagyon nem tudunk kalkulálni, az egyik hozzaszolo jól mondja, a matek után is ezrek sirankozo kommentjei voltak hogy megbuktak és mennyire nehéz volt aztán a következő posztban már az állt hogy 80 meg 90%uk lett😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!