Melyik szakkal járnék a legjobban?
Ezeken a szakokon gondolkodtam ki szerint melyikkel vihetem többre/munka lehetőség v. elhelyezkedés + fizetés/?
-Élelmiszer mérnöki
-Informatikus és szakigazgatási agrármérnöki
-Gazdálkodási és menedzsment
-Pedagógia : itt történelem és matek szakos tanárt választanám
-Műszaki menedzser
-Pénzügy és számvitel
-Sport újságíró
ezek érdekelnek mert főként földrajz a matek és a történelem/amiből emelt érettségire készülök/ a felvételi tárgyak!
Akinek van ideje kérem szépen mondja el véleményét köszönöm előre is!! 16/F
Szia!
Szerintem egyértelműen a pénzügy és számvitel ezek közül a legjobb. Ilyen munkatársakat folyamatosan keresnek, ha egy jobb suliban csinálod garantáltan lesz munkád, és még jól is fogsz keresni.
A műszaki menedzsert nem ajánlom, mivel igazából mindenbe csak belekóstol, de sem a mérnöki dolgokhoz, sem a gazdasági kérdésekhez nem ért eléggé.
Tanárit nem ajánlom, kicsi a fizetés, történelem tanárból Dunát lehet rekeszteni. Emellett ha tanár akarsz lenni előbb egy alapképzést kell elvégezned minorral, és majd tanári mesterképzés után mehetsz el tanítani. (Nem pedagógia szakon képzik a tanárokat!)
Sportújságírót csak felsőfokú szakképzésen képeznek, emellett eléggé divatos, valamint csak kevés ilyen jellegű szakemberre van szükség, és ehhez a szakmához kapcsolatok nélkül nem érdemes hozzáfogni.
A mérnökikkel általában nem igazán lehet melléfogni, bár inkább az élelmiszer mérnöki az amiről úgy tudom piacképes.
A gazdálkodási és menedzsment jó lehet, ha egy nem túl népszerű szakirányra (pl. logisztikára) mész. Ha népszerű szakirányra mész, akkor másoddiplomaként hasznos igazán, mert nagyon népszerű a képzést, nagyon sok a végzős is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!