Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valóban ilyen rossz helyzetben...

Valóban ilyen rossz helyzetben van egy rezidens anyagi megbecsülés szempontjából?

Figyelt kérdés

Megkezdem a kémia és biológia faktokat ez év szeptemberétől, cél vagy az orvosi, vagy a gyógytornász képzés. Azt viszont nem értem, utóbbi miért keres jobban pályakezdőként.

200 ezer nettó körül hallom egy rezidens bérét ösztöndíj nélkül. Igazából csak azért számít, mert miután egyetemről kikerülök, kénytelen leszek magamat eltartani.

2023. jún. 4. 23:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%
2-es írja jól, az egészségügyi a bértábla a leghitelesebb forrás. Abban benne van a minimum, amit kapnod kell, amihez hozzá jönnek még a pótlékok.
2023. jún. 5. 08:39
 12/18 anonim ***** válasza:
74%

Ne aggódj kérdező , ennél jóval többet keres egy rezidens .:)

Nézz utána a bértáblának. Erre még jönnek az ügyeleti pótlékok , a különböző ösztöndíjak, stb. Ismerősünk fia egy hónap után 700ezret hazavitt. Pár éve szakvizsgázott nőgyógyász rokonunk havi 2,5-3 milliót .

2023. jún. 5. 19:23
 13/18 anonim válasza:
25%

A hozzászólásodból ítélve te vagy itt a "cigibótos", rajzolt szemöldökű, tanulatlan proli és a családod, nem az 5-ös. :D

2023. jún. 6. 13:28
 14/18 anonim ***** válasza:

#13 tehát az azt szeretnéd mondani, hogy az ötös az, nem pedig az ötös? Te mit szívsz?

Amúgy feltételezem, #3-asra gondoltál, de a munkamemóriád defektusos. Javaslom, keress fel egy neurológust.

#3 pedig akkor doktorandusz, ha én vagyok a római pápa.

2023. júl. 11. 23:01
 15/18 anonim ***** válasza:
9%

Én itt nem értek valamit.

Az állam cca 20-25 milliót költ rád, hogy kiképezzen orvosnak.

Ösztöndíjakra pályázhatsz, amit szintén az állam fizet.

Közben gyakorlatokra jársz. Mellette lehetőséged van arra, hogy a szakmában dolgozz, jó fizetésért, hogy ne apád-anyád tartson el az el a közel nyolc év alatt.

Emellett 25 éves korodig nem adózol. Ha közben családot alapítasz, beszámít az egyetem, így kapod a gyest, gyedet.

Az állam biztosítja a diákhitelt, ha szükséges.

Hát mi a búbánatos frászt akartok még egyetemistaként, és/vagy még félkészen rezidensként?!

És még pofátlanul ösztönzitek, hogy menjen felcsernek külföldre?!

Hát én, aki a szakvizsgáját követő 10 éven belül elszegődik külföldre, azzal az utolsó fillérig visszafizettetném a teljes oktatási és képzési díját kamatostul!

Erre szokták idézni a klasszikust: hát a f…@m nem kéne?!

A magyarok adójából tesznek a se@etek alá mindent. Még kész sem vagytok, le sem tesztek semmit az asztalra, de már fanyalogtok, követelőztök?!

Húzzatok el külföldre tanulni, aztán ott fizessétek meg a tandíjat, aztán maradjatok ott. De azt tudnotok kell, hogy külföldiként soha nem fogtok felmászni a ranglétrán.

2023. aug. 21. 03:51
 16/18 anonim ***** válasza:
87%

"Az állam cca 20-25 milliót költ rád, hogy kiképezzen orvosnak. Ösztöndíjakra pályázhatsz, amit szintén az állam fizet."

Mint ahogy magyar állampolgárra, aki megfelel az államilag finanszírozott egyetemi felvételi követelményeknek.

Akár a kedves kulturált t@jp@r@szt kommentelőnek is fizetné az állam, ha képes volna arra agyilag, hogy felvegyék... ugyanis már nincs életkori megkötés, akár 60 évesen is lehet felvételizni egyetemre.

Ösztöndíj pedig csak olyanoknak jár, akik tanulmányi teljesítményben kiemelkednek vagy szociálisan rászorultak.

"Mellette lehetőséged van arra, hogy a szakmában dolgozz, jó fizetésért, hogy ne apád-anyád tartson el az el a közel nyolc év alatt."

Akkor te is csak kívülről láttál még orvosi, jogi, vagy mérnöki egyetemet.

Ezek nem bölcsész, meg könyvtár-ruhatár szakok, sem nem középszintű szakiskolák.

A gyakorlatok meg kötelezőek és nem kapsz értük SEMMI pénzt.

"Az állam biztosítja a diákhitelt, ha szükséges."

Amit utána vissza is kell fizetni kamatostul.

"Hát én, aki a szakvizsgáját követő 10 éven belül elszegődik külföldre, azzal az utolsó fillérig visszafizettetném a teljes oktatási és képzési díját kamatostul!"

Ez így is van, vissza is kell fizetni, ha valaki külföldön szeretne boldogulni egyetem után.

A többi alpári, demagóg, ostoba, proli, szűklátókörű provokációdra már reagálni sem érdemes...

2023. aug. 21. 17:59
 17/18 anonim válasza:
49%
15-nek teljesen igaza van. Az alpári, demagóg, ostoba, proli, szűk látókörű 16-ösre meg csak köpni érdemes.
2023. aug. 22. 09:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Rohadtul nincs igaza.

Apám, anyám, nagyszüleim kuuuvaaa sok adót fizetnek ennek a rohadt államnak. Ebből futja az én egyetemi képzésemre. Itt jegyezném meg, hogy egy külföldi hallgatónak 3x többet kerül a tandíj , mint egy magyar állampolgárnak . Valószínűleg az ő pénzükből van finanszírozza az én képzésem is.

Ha képzés után kihúzok külföldre ( csak szakvizsga után tervezem elhagyni ezt a proli országot ), akkor vissza kell fizetnem a képzésem árát. Itt meg azt jegyezném meg, hogy tárt karokkal várják a magyar orvosokat . Nézz utána, hogy hány magyar orvos dolgozik kint és mennyi mindent elértek. Szóval előre lehet lépni kint is a ranglétrán . Ott a tudás számít , nem a pofa.( mint itthon)

Rezidensképzés alatt meg dolgozik az ember, hiszen végzett ORVOS. Diplomája van, érted? Hat év tanulás után lesz valaki általános orvos . Utána minimum három év még a szakvizsga . Vagy 8 vagy 12 vagy 24 órában dolgoznak .

Akinek csípi a csőrét az, hogy viszonylag jól keresnek, az emelje fel a seggét és csinálja végig . Mindenki előtt nyitva ál ez a lehetőség . Csak élni kell vele.

2023. aug. 23. 15:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!