Diszkalkuliával el lehet végezni az orvosit?
A bioszt és a kémiát szinte 0-ról kezdeném el tanulni, mert kb 10 osztályban volt utoljára ilyen órám.
22 éves vagyok, de rájöttem hogy ez a szakma érdekelne.Nem tudom hogy így mennyire lehetetlen. Nagyon odatenném magam, de nem tudom az elég lenne-e. Valakinek bármi tanács/tapasztalat esetleg?
Pontosan azt akartam írni amit a #10-es válaszoló. Még a vidéki orvosikhoz is átlagban olyan 80% körüli emelteket kell írni és mivel írod, hogy a matek érettségid nem lett túl jó, így gondolom csak a duplázásos módszer marad számodra, amihez sokszor a 80% sem elég. Ilyen magas százalékhoz már nem elég ha megtanulod a kémia/fizika elméletet, a számolásokhoz is kell konyítani. Ha nekünk nem hiszed el, hogy ezek tényleg nehezek (még azoknak is akik nem diszkalkuliások), akkor nézz meg korábbi érettségiket, egy csomó feladatmegoldó videó van youtubeon, ha azok alapján sikerül megértened őket, akkor hajrá.
Szerintem amúgy az egyetemi orvosi kémia/biofizika számolások lényegesen egyszerűbbek, mint az emelt kémia/fizika érettségis számolások, de ugye ezzel nem sokra mész ha nem sikerül bekerülni.
#15: Azért elég nagy különbség van aközött, hogy valaki lusta tanulni és azért nem megy neki a matek, vagy valóban diszkalkuliás.
Előbbi ha végre észbe kap és képes odatenni magát, akkor valószínűleg meg tudja érteni a matekot. Utóbbi viszont hiába próbálkozna, csak csalódás érné, mert egyszerűen egy agyi rendellenesség miatt képtelen számolni, képleteket tanulni, átlátni az összefüggéseket, nem azért mert "sz@rik rá".
Nem elvenni akartuk a kedvét, csak nem szerettük volna ha hiú reményeket táplál.
Alapesetben egyetértek az utolsó mondataiddal, de ha valakinek van egy korlátozó tényezője, ami ellen nem tud tenni, azt sajnos el kell fogadni és olyan álmok után nézni amik reálisan nézve megvalósíthatóak. Máskülönben belebolondul az ember a folytonos kudarcokba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!