Anglisztika vagy magyar bölcsész szak?
Mindkettő érdekel. Az angolhoz annyit, hogy B2 nyelvvizsgám van, értem a folyékony beszédet és mindennapi témákról folyékonyan beszélek.
A magyar talán egy picit közelebb áll a szívemhez, de azzal kevesebb a lehetőség, nem?
Nem tudom, hogy melyiket tegyem előre sorrendmódosításkor.
Amiket magyar szakkal lehet például csinálni:
- Médiában dolgozni (hírszerkesztő / hírolvasó / televíziós szerkesztő)
- (Regény)író, médiában szövegíró, írhatsz például mesekönyveket vagy ifjúsági regényt, óriási szükség lenne jókra
- Újságíró
- Minőségi youtube-er (ld Lakatos Levente)
- A vállalati szférában kommunikációs osztályon dolgozni
Ne feledd azt sem, hogy bármikor csinálhatsz újabb szakokat, képzéseket. A magyar fülnek szokatlan, de tényleg tanulhatsz valamit csak azért, mert érdekel, és másból meg megélsz.
Azzal egyetértek, hogy az anglisztika szak túlértékelt, jóformán az angol magántanár az egyetlen, amit ezzel dolgozhatsz, persze az se rossz.
3. Ebben csak részben igazad, ha a magyar nyelvű médiában akarsz hasítani, akkor jól jön a magyar szakon lévő fonetika, retorika, írásgyakorlat stb. Más skilleket ad.
Kicsit azonban igazad van, az angol szakkal is lehet médiában dolgozni.
Értem. Köszönöm. Nagyon szeretnék profibb szintre emelni az angolomat. Ez igaz. De arra is gondoltam, hogy elmegyek magyar szakra, mellette meg eljárok egy magántanárhoz, akivel még magasabb szintre emelhetjük az angolomat.
#1 sajnos mást már nem tudok választani, mert nem lehet felvenni új szakot a listámra. Febr 15-ig lehetett. Ráadásul a mérnök, orvos, info, hasonló, közgaz, és hasonló reálos dolgok a halálomba kergetnének.
6. “ Bármilyen szakmával be lehet kerülni a médiába.”
Ez általában véve igaz, de ne becsüld alá a szakértelmet. Azért az egyetemen nem csak a lábadat lógatod, hanem tanulsz is rengeteg mindent. Egyébként dolgoztál már a médiában, vagy csak vélekedsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!